Hírek

2015.03.12. 18:20

Ünnepi program lesz már ma sok helyen

Dunaújváros - A ´48-as forradalmárok tiszteletére emlékműsor és koszorúzás lesz pénteken több településen is.

Körmendi Erzsébet

Az előszállási óvodások tavaly is zászlót tűztek ki a kastélykertben lévő emlékhelyen. Szemben Szuszics Béláné óvónő
Fotó: Rankasz Brigitta

Daruszentmiklóson 16 órakor indul a fáklyás felvonulás a kisiskolától a tornateremhez, ahol Rauf Norbert polgármester beszédét hallhatják és a diákok ünnepi műsorát láthatják a résztvevők.

Előszálláson a művelődési házban március 13-án 17 órakor Farkas Imre polgármester emlékbeszédével kezdődik a falu rendezvénye, majd az iskola hetedik osztályosainak ünnepi műsora következik. Ezután fáklyákkal vonulnak a kastélykertbe a Petőfi szoborhoz koszorúzni..

Kulcson az önkormányzat ünnepi megemlékezést tart 16 órától a községháza dísztermében. A Faluház 16 órától játszóházba invitálja az alkotni vágyókat.

Mezőfalván a diákok műsorával emlékeznek a forradalom hőseire ma 17 órától a művelődési házban. A rendezvény végén fáklyás menet indul a Petőfi emléktáblához.

Nagyvenyimen a Kossuth iskolával közös községi rendezvény az intézmény tornatermében lesz  délután fél 4-kor.

Perkátán az intézmények épületenergetikai fejlesztésének átadásával kezdődik az ünnep 14 órától a Hunyadi iskola parkjában. Utána lesz a megemlékezés és a koszorúzás.

Rácalmáson a Jankovich Miklós Általános Iskolában több tételben. A felnőtteket Rácz-almási Oskola Kávéházba várják 14 és 17 óra között. Ugyanebben az időszakban az ifjúságnak reformkori játszóház lesz. Ampli Ferenc hagyományőrző huszár őrnagy előadása 16 órakor kezdődik, egy órával később pedig a Rácalmási Játékszínkör tagjai mutatják be Az igaz ügy örökre veszve nem lehet című előadásukat. A koszorúzás 18 órakor kezdődik a Petőfi szobornál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!