Hírek

2017.08.18. 18:55

Ünnepi programajánlat: Szombaton fúvós- és mazsorett-találkozó várja a polgárokat

Zsúfolt programkínálat várja a polgárokat az előttünk álló hét végén. Az ünnepi műsor tűzijátékkal zárul.

Viola Beata

A fúvós- és mazsorett-találkozó menetzenével és felvonulással kezdődik ma 16.30 órakor, majd a 17.15 órai megnyitó után mutatkoznak be az együttesek a mozi előtti téren szombaton.

A rendezvény miatt 16 óra és 17.30 között útzár lesz a Bartók Béla utca (nem lesz teljesen lezárva) - Dózsa György út - Szórád Márton út - Városháza tér közötti szakaszon, valamint a Vasmű úti körforgótól a Kossuth Lajos utcáig. A Dózsa mozi előtti buszmegálló ideiglenesen átkerül a Vasmű úti Őspatika elé. Ugyanezen a napon lesz a pentelei új kenyér ünnepe 16 órától a klubházban.

Szombat délután ismét látványos és tartalmas produkciókat ígér a fúvósok és a mazsorettek felvonulása Fotó: ZsE

Az augusztus huszadikai Szalki-szigeti eseményeket szintén a mazsorettek és a fúvósok műsora vezeti fel vasárnap reggel 9 órától, majd 11 órakor a Zenicai Néptáncegyüttes műsorát láthatja a közönség. Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere 11 órakor mondja el ünnepi gondolatait, majd az új kenyér megszentelése, megáldása után a résztvevők is megkóstolhatják a város idei kenyerét.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes fellépésével folytatódik a program 12 órától, 12.30-tól pedig a Spartan Cheerleaders lép színpadra. Az együttes után Juhos Melinda harmonika-előadását élvezheti a közönség13 órától, fél órával később pedig a Violin Művészeti Iskola növendékeinek a műsorát láthatják, hallhatják. Bartók Gyula, Fehérvár hangja a következő fellépő 14 órától. Utána kihirdetik, kik voltak a legeredményesebbek a Szent István Kupa sporteseményein. A következőkben pedig 16 órától Varga Vivien, majd utána Pál Dénes előadása szerepel a programban, Oláh Ibolya koncertje pedig 17.30 órakor kezdődik. A folytatásban a B52 zenekart szórakoztatja a résztvevőket 18.50 órától, sztárvendég: Varga Miklós és Janicsák István. A tűzijáték fényeiben 21 órától gyönyörködhetünk, utána Zorall koncert zárja a programot.

A színpadi produkciók kísérőjekén a gyerekeket játszóház, légvárak, vidámpark várja. Bőséges lesz a gasztronómiai felhozatal is. A sportolni vágyók is számos lehetőség közül választhatnak: Szent István Kupa strandröplabda, strandfoci és strandkézilabda, valamint a gyereknek ügyességi és sorversenyek szerepelnek az ajánlatban.

A szervezők javaslata: inkább a tömegközlekedést válasszák, mint az autót: a buszok menetrend szerint járnak a szigetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!