Hírek

2017.04.28. 17:45

Urbán László Dunaújváros új díszpolgára

Dunaújváros - Városunk alapításának 66. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen adták át a település egyik legrangosabb elismerését, a díszpolgári címet.

Szabó Szabolcs

A pénteken rendezett ünnepség Csadi Zoltán színművész, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatóhelyettésének szavalatával kezdődött, a színész Arany János Örökség című versét szavalta el az ünneplőknek, majd a nemzetközi hírnevet szerzett Dunaújvárosi Vegyeskar műsorát élvezhették a megjelentek.

Ünnepi beszédében Cserna Gábor polgármester így fogalmazott:

- A haza, a város, ahol élünk, nincs meg nélkülünk. Amit megteszünk érte, amit megteszünk egymásért, abból jön létre, abból épül fel a hazánk, a nemzetünk, a városunk, az otthonunk. Napról napra, ezer év óta. Egy ilyen ünnepi alkalommal, mint Dunaújváros várossá nyilvánításának hatvanhatodik évfordulója, mindennél fontosabb, hogy emlékezzünk, és a városban lakó polgárok közösségét ünnepeljük. Az ő munkájukat, az ő teljesítményüket, az ő életüket, amellyel felhúzták a falakat, felépítették a várost és otthonaikat, létrehozták és itt tartották családjukat. Napról napra, hatvanhat éve. Az ünnep, városunk születésnapjának ünnepe olyan, akár egy mérföldkő: kiemelkedik a mindennapokból, jelzi a megtett utat, biztos irányt mutat. Összeköt minket az előttünk járókkal és az utánunk jövőkkel, összeköt mindazokkal, akikkel együtt ünnepelünk.

A középkorban volt egy mondás, miszerint "a város levegője szabaddá tesz."

Cserna Gábor polgármester adta át a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet Urbán Lászlónak, a MOMERT Zrt. vezérigazgatójának a pénteki ünnepségen

Fotó: Ady Géza


Cserna Gábor
köszöntőjében így fogalmazott: Dunaújváros születésnapján köszöntenem illik azokat, akik az élet különböző területein hozzátették a magukét a város közös életéhez. A hivatalban, a közgyűlésben, a közszolgálatban, a tanári katedrán, az egészségügyben, a kultúra szolgálatában, a vállalatoknál, a sport- és más egyesületekben. Születésnapon gondolnunk kell azokra is, akik már eltávoztak közülünk! Akiknek örökségét mi visszük tovább. Mert ez emberi és becsületbeli ügyünk! Gondolnunk kell azokra is, akik ezekben a napokban, s ezután érkeznek közénk. Akiknek egyszer majd mi is átadjuk a stafétát.

Az ünnepi köszöntőt követően a város egyik legrangosabb elismerését, a díszpolgári címet Urbán Lászlónak, a MOMERT Zrt. vezérigazgatójának adta át Cserna Gábor polgármester.

A Vasas Táncegyüttes többszörösen díjazott műsorának tapsolhatott az ünneplő közönség Fotó: Ady Géza

- Urbán László több évtizedes munkája példaértékű lehet minden dunaújvárosi számára. Felelősséggel biztosít több száz munkahelyet, megélhetést az itt élőknek, emellett aktívan támogatja a helyi civil szervezeteket, jótékonysági és kulturális kezdeményezéseket - fogalmazott a városvezető.

Dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője egy személyes visszaemlékezéssel fordult a díjazotthoz. Mint felidézte, a pályafutásának elején, fiatal jogászként dolgozott együtt Urbán Lászlóval, aki szakmai hozzáértésével, a közösségért történő tenni akarásával is értéket teremtett, példát mutatott a kollégáknak. Urbán László a díj átvétele után így fogalmazott: - 44 éve érkeztünk Dunaújvárosba, nem terveztük, hogy ilyen sokáig maradunk, ám végül jól döntöttünk. Hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték a cég történetét, ám arra törekedtünk, hogy a közösség számára is értéket teremtsünk. SzSz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!