Hírek

2017.01.25. 18:30

Tempóztak, gyűjtöttek, segítettek - Nagy Kamilla gyógyulását is segítik

Dunaújváros - Még tavaly október közepén adtunk hírt az országos kitekintésű 24 órás úszógála eseményeiről. A szervezők most visszatértek.

Szabó Szabolcs

A város egyik hangulatos teázójába invitálta a tavaly októberben jubileumi, immáron tizedik 24 órás úszógáláját is prezentáló stáb a jótékonysági programjának kedvezményezettjeit. A már említett maratoni úszás a megszokott rend szerint zajlott. A sportemberek tempóztak, így hosszonként szaporodtak az egyforintos felajánlások is.

László Katalinnak, a Jószolgálati Otthon munkatársának adta át a 24 órás úszógála adományát Szalontai Károly
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Fabó Éva Sportuszodában 12 csapat hasított a medencében, közel 1000 kilométert teljesítve 24 óra alatt. Ez jelentette a jótékonysági összeg alapját, ehhez csatlakozott még bőkezű felajánlásával az úszógálát szervező egyesület. Így tegnap délelőtt Szalontai Károly ötletgazda-főszervező 30-30 ezer forintot adhatott át a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatójának, Alpekné Major Valériának, valamint a Jószolgálati Otthon képviselőjének, László Katalin szociális munkásnak. Emellett szintén 30 ezer forinttal támogatták Nagy Kamilla gyógyulását is.

László Katalin, Szalontai Károly és Alpekné Major Valéria a jótékonysági akció átadási ünnepén
Fotó: Zsedrovits Enikő

A kis ünnepségen Szalontai Károly kiemelte, reméli, hogy idén ősszel is töretlenül folytatódik majd az úszógála, ismét 16 csapat részvételével, tovább sprintelve a medencében, szépen gyűjtögetve a jótékony hosszokat. A szervezők egy emlékplakettel lepték meg a több mint tízéves múltra visszatekintő tömegsportrendezvény segítőit, így a DH szerkesztőségének dicsőségfala is egy szép serleggel gyarapodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!