Hírek

2015.05.14. 16:02

Dunaújváros 7,4 milliárd forint támogatást kap

Dunaújváros - Dr. Galambos Dénes, Fejér megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője fogadóórája előtt sajtótájékoztató értékelte az elmúlt időszakot csütörtökön a képviselői irodájában.

Körmendi Erzsébet

Év elején a dunaújvárosi és a szekszárdi híd útdíjmentesítését érték el képviselőtársaival együtt. Aztán a dunaújvárosi kórház értékeinek stabil megőrzésén dolgoztak nagy erőkkel. A parlamenti üléseken 19 felszólalása volt, gazdasági, pénzügyi, energetikai témákban, és a 2017-es vizes világjátékokról is kifejtette véleményét. Dr. Galambos Dénestől megtudhattuk a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a gazdasági bizottság soron kívül ülésezett a bankok elszámoltatása témakörben. Elmondható: több mint 740 milliárd forintot kapnak vissza a devizahitelesek.

Dr. Galambos Dénes parlamenti képviselői irodájában tartott fogadóórát és sajtótájékoztatót
Fotó: Zsedrovits Enikő

A megyei közgyűlés elfogadta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot, Dunaújvárosnak 7,4 és a megye többi településének összesen 32 milliárd forint uniós támogatás állhat rendelkezésére különféle fejlesztésekre. A konkrét programok nevesítése a feladat, Cserna Gábor polgármesterrel és Szabó Imre főépítésszel közösen.

Az országgyűlési képviselőt tizenketten keresték meg a sajtótájékoztató utáni fogadóóráján, főként dunaújvárosiak de Rácalmásról és Ercsiből is érkeztek hozzá. A témák szerteágazóak voltak. Rácalmás üdülősorának ingatlantulajdonosai a szemétszállítási díjat kifogásolták. Magán jellegű földbérleti és több, helyi ügyeket érintő problémát mondtak el. A béke városrészi óvoda előtti járda töredezettsége ugyanúgy előkerült, mint a 40-es busz zsúfoltsága, és a 44-es busz járatszáma. A Béke városrésziek nagyobb odafigyelést szeretnének. Közös képviselői gond, rossz szomszédság miatti torzsalkodás, ablak alatti parkolás, félbemaradt útjavítás, a hosszú kórházi várakozási idő is szóba került.

Az érintetek panaszait továbbították a városháza szakigazgatási vezetőihez, önkormányzati képviselőihez, valamint a megyei kormányhivatalhoz.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!