Hírek

2017.08.16. 18:20

Útlezárásokra kell számítani Dunaújvárosban az augusztális alatt

Az idei esztendőben is több rendezvény kötődik államalapításunk és az új kenyér ünnepéhez.

Balla Tibor

Az állami ünnepet egybekötik a XXI. Fúvószenekarok és Mazsorettek Nemzetközi Találkozójával, amelyet augusztus 19-én délután tartanak a belvárosban és a Dózsa téren, valamint a pentelei ünneppel, amit a Pentele Klubházban rendeznek. Az augusztális miatt útlezárásokra kell számítani.2017. augusztus 19-én, szombaton 16 óra és 17.30 között útzár lesz a Bartók Béla utca (nem lesz teljesen lezárva) Dózsa György út Szórád Márton út és Városháza tér közötti szakaszon, valamint a Vasmű úti körforgótól a Kossuth Lajos utcáig. A Dózsa mozi előtti buszmegálló ideiglenesen átkerül a Vasmű úti Őspatika elé.

A Dózsa György úton a kórház felén lévő buszmegállót nem zárják el a forgalom elől. A Kossuth Lajos utcánál a 4-ből 3 sáv lesz lezárva kordonnal, a maradék egy sávon a menetrendjüknek megfelelően csak buszok közlekedhetnek. Ezt a rendőrség és a polgárőrség koordinálja. A déli városrész felől az érintett lezárt útszakaszt a Kossuth Lajos utcán keresztül a Szórád Márton út felé lehet elkerülni, az északi városrész felől pedig a Köztársaság úton keresztül szintén a Szórád Márton út felé lehet elkerülni.

A Fúvószenekarok és Mazsorettek Nemzetközi Találkozója alatt is útzár lesz Fotó: Zsedrovits Enikő

A Vasmű úton lévő két taxidroszt a lezárás ideje alatt ideiglenesen átkerül a kis Vasmű útra a rendelőintézet elé. Megállni, várakozni tilos jelzés lesz érvényben a Dózsa György út lezárt szakaszán 16 óra és 17.30 óra között. A forgalmat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság biztosítja majd.

2017. augusztus 20. vasárnap 8-02 óráig lezárják a Strand utcát. A Sziget úton "Megállni, várakozni tilos" tábla lesz végig kihelyezve, valamint 30 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben.

A rendezvény miatt lezárják a halászcsárdával szembeni parkolót. Ideiglenes parkolókat alakítanak ki a gépjárművel érkezők részére. A közlekedést minden esetben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a helyi polgárőr szervezetek és a biztonsági szolgálat munkatársai biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!