Hírek

2013.02.01. 19:06

Útravaló, showműsor, és a hétfői feladatok...

Dunaújváros - A Rudas iskola után a régió egyik legnépesebb középiskolája, a Dunaferr vette át a szalagavató-stafétát. Profi showműsor, igazgatói útravaló és parádés bemutatók ünnepelt a Dunaferr iskola.

Szabó Szabolcs

A város és a régió legnagyobb középiskolája tűzött szalagot végzős tanulóira pénteken este. A látványos showműsor mellett számos, a jövőt illetően megfontolandó tanáccsal gazdagodhattak az ünnepelt diákok és az őket elkísérő szülők, barátok, ismerősök.

- Tanbá', ide álljunk? -  kérdi egy diákhang és a megszólított egybe is rendezi a sort, majd Fábos Zsolt, műsorközlő már szólítja is az izgatott diákságot. A Dunaújváros Sportcsarnok nézőtere természetesen telített, egy-egy fotós cikáz a sorok között, a parkettán igazi showelemek: lángcsóvák fogadják az ünnepelteket és az intézmény igazgatóját. Akinek már jelenése is van a pulpituson. Csapó Gábor mondandójában megköszönte a szülők és a pedagógus kollégák segítségét, majd a lényegre tért mint fogalmazott, a végzősök számára most jön a középiskolás életük java. A nagy hajrá, amelyben számot kell adni, tudásról, felkészültségről, alkalmasságról. A direktor az ilyenkor szokásos nagy szavak és ünnepi kötelezők mellett, mint jó tanárember, figyelmeztette a renitenseket is. Sokaknak hétfőtől remélhetően új élet kezdődik és bizonyítanak fogalmazott Csapó, majd némi munkaerőpiaci előrejelzéssel is szolgált. Mint mondta, akik itt végeznek, azoknak piacképes tudás van a kezükben. A számonkérésre azonban még az érettségiig várni kell. A dunaferres szalagavatón a továbbiakban a végzős osztályok műsoráé volt a főszerep, majd elkezdődhetett a hajnalig tartó ünnepség. Ám mint, az intézmény igazgatója említette: hétfőtől már ismét munka van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!