Hírek

2015.12.21. 13:35

Üzembe áll az új CT-berendezés

Dunaújváros - Befejeződött a kórház CT-berendezésének cseréje, amely mintegy 270 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A fejlesztés során az intézmény eszközparkja egy korszerű, 128 szeletes CT-berendezéssel bővült, ami jelentős hatékonyság növekedés mellett energiaköltség megtakarítást jelent a kórház számára.A korábbi alacsony pontosságú, gyakran meghibásodott készülékkel nem volt lehetséges a hatékony működés a kórház által éves szinten végzett közel 10 000 CT-vizsgálat esetén. A technológiai fejlődés követelményeinek való megfelelés és az üzembiztos működés igénye százhuszonnyolc szeletes CT készülék üzembeállítását indokolta, amely az év végére az előzetes terveknek megfelelően megvalósult. Az új technológia a felhasznált elektromos energia terén megtakarítást, és ezzel együtt üvegházhatású gázkibocsátás csökkenést eredményez a jelenlegi helyzethez képest.

A projekt bruttó összköltsége: 270.859.250 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!