Hírek

2015.07.17. 07:36

Vádat emelnek a mezőfalvi három halálos áldozatot követelő baleset okozója ellen

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a Mezőfalva és Nagyvenyim között tavaly november 1-jén történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt indult nyomozást.

Szabó Szabolcs

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárását Sz. Roland mezőfalvai lakos ellen.

Mint arról lapunknak többször is beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2014 november 1-jén eset hét körül a 6219-es számú úton, Mezőfalva és Nagyvenyim között.

A rendőrség megállapításai és a rendelkezésre álló adatok szerint a 24 éves férfi egy Ford típusú személyautóval előzési manővert hajtott végre úgy, hogy az előzés biztonságos végrehajtásához szükséges feltételek nem álltak fenn. A fiatalember a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávból jobbra kormányozta a járművét és nekiütközött egy vele azonos irányba közlekedő Daihatsu típusú gépkocsinak, amely az ütközés hatására egy szemből érkező, Mezőfalva és autóbusznak csapódott.


Gyertyák gyújtottak a gyászolók a tavaly november 1-jén történt tragikus baleset helyszínén.  Fotó: DH-archiv/Horváth László

A balesetben a Daihatsu típusú gépjármű sofőrje és két utasa autót vezető férfi várandós felesége és az ő nagyobbik lánya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, továbbá egy utas súlyosan megsérült. A rendőrök az esetet követően a 24 éves Sz. Rolandot gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben folytatott nyomozást a napokban lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Emlékeztetőül: A rendőrség a tragédia másnapján egy 24 éves férfit kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki és vett bűnügyi őrizetbe. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit azonban a bíróság nem rendelt el.

A történtekről Sz. Roland védője, dr. Bordács István fejtette ki álláspontját a Dunaújvárosi Hírlap 2014 november 14-én megjelent számában, az ügyvéd úgy vélte, hogy védencét kvázi gyilkosnak kiáltották ki egyes sajtótermékek, illetve lakhelyén is komoly konfliktusokat okoz neki és családjának az eset. Másrészt szerinte az eljárás során a rendőrség komoly hibákat vétett.

A rendőrség nem hibázott reagált az idézett cikkben elhangzottakra a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint fogalmaznak: a dr. Bordács István védő által a médiatartalom-szolgáltatóknak állított, tényként közölt információk a valóságnak nem feleltek meg.

Két felnőtt és egy gyerek halt meg a mezőfalvi balesetben

Döbbenet és gyász Mezőfalván

A rendőrség hibázott a mezőfalvi baleset szemléje során?

Cáfolják az ügyvéd tényként közölt információit

Nincs már előzetesben a Mezőfalvánál halálos balesetet okozó sofőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!