Hírek

2013.02.01. 09:25

Vagyonnyilatkozatok - Cserna és Dorkota is vallott

Csütörtökön éjjel hozták nyilvánosságra az országgyűlési képviselők 2012-es évi vagyonnyilatkozatát az Országgyűlés honlapján. Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott is időben leadta vagyonnyilatkozatát.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester

Cserna Gábor felerészben tulajdonosa két dunaújvárosi lakásnak. Nagy értékű ingósággal és megtakarítással nem rendelkezik. Tartozása azonban van, 200 ezer forint személyi kölcsön. Gazdasági érdekeltsége nincs. Az országgyűlési képviselőként javadalmazása: bruttó havi tiszteletdíja: 231 900 forint, választókerületi pótlék: 208 701 forint, lakhatási támogatás: 115 950 forint.  Dunaújváros polgármestereként havi bruttó 708 ezer forintot, a Foglalkoztatásért Acélalapítvány kuratóriumi tagjaként havi 50 ezer forintot keres. A munkájához kapcsolódó juttatások között egy 2011 májusában kapott laptop szerepel.

Dorkota Lajos kormánymegbízott

Dorkota Lajos felerészben tulajdonosa egy dunaújvárosi családi háznak, valamint teljes jogú tulajdonosa egy irodaként műkődő lakásnak. Résztulajdonosa egy-egy noszlopi erdőnek és gyepnek. Mátraszentimrén pedig haszonélvezeti joga van egy üdülőre. A nagy értékű ingóságok között egy hivatali gépjárművet említ a nyilatkozat. Megtakarításai: két élet- és nyugdíjbiztosításban összesen nyolcmillió forint, készpénzben másfélmillió forint, valamint további megtakarításként, pénzintézeti számlakövetelésként és folyószámlán harmincmillió forint. Fejér megyei kormánymegbízottkén havi bruttó 997 ezer forintot, és országgyűlési képviselőként 231 900 forintot keres Dorkota Lajos, akinek tisztsége vagy érdekeltsége nincs gazdasági társaságban. Munkájához kapcsolódó hivatali juttatásként egy laptop van feltüntetve a bevallásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!