Hírek

2015.06.24. 15:49

Vakáció és új lehetőségek - Határon túli tehetséges fiatalok, akik örömmel jöttek Dunaújvárosba táborozni

Dunaújváros - A huszonöt táborozó fiatal már megérkezett a bázishelyre, a Lorántffy szakközépiskola kollégiumába, ahol Szabó Tamás, a Pentele Sport-, Kultúr és Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket.

Braun Dorottya

A kárpátaljai és a nagyváradi fiatalok leginkább a labdarúgósportágban jelentkeztek az ingyenes dunaújvárosi edzőtáborba. A fiatalokra napi két edzés vár, de a sport mellett városnézés, iskola- és uszodalátogatás is szerepel a programban. A határon túli fiatal tehetségeknek indított sporttáborral egybekötött nyaralást hatodik alkalommal rendezik meg Dunaújvárosban. A főszervezővel, Szabó Tamással, a nagyszőlősi csapat vezetőjével, Csuka Sándorral és Gorbai Bélával beszélgettünk, aki a nagyváradi ifjúsági együttessel érkezett városunkba. Reméljük, szép élményekkel távoznak majd a fiatalok, ezzel is öregbítve városunk jó hírnevét.

A Pentele Sport-, Kultúr és Hagyományőrző Egyesület jóvoltából idén is határon túli fiatalok táborozhatnak a városban. Hatodik alkalommal rendezik meg a határon túlról érkező magyar fiatalok sporttáborát. A huszonöt résztvevő közül tizenhárman a Kárpátaljáról, nyolcan pedig Nagyváradról érkeztek. A korosztály ebben az évben vegyesebb, ugyanis a kárpátaljai fiatalok 17-18 éves korosztályból érkeztek, míg a nagyváradi csapat edzője, Gorbai Béla ezúttal a kisebbeket, a tizennégy év alattiakat hozta magával. Idén is Szabó Tamás, a Pentele Sport-, Kultur és Hagyományőrző Egyesület elnöke szervezte meg a tábort, és köszöntötte érkezésükkor a vendégeket, akiknek az összejövetel idejére a Lorántffy Középiskola kollégiuma biztosít szállást.

A tábor célja, hogy nyaralással összekötve a tehetséges fiatalok mutatkozzanak be városunk szakosztályainak, és ha kölcsönösen megfelelnek egymásnak az elvárások, akkor a kiválasztott sportolók akár Dunaújvárosban folytassák pályafutásukat és tanulmányukat. Szabó Tamás elmondta, az elmúlt években körülbelül húsz határon túli fiatal sportolónak sikerült a városban folytatnia sportpályafutását, akik közül néhányan jelenleg is Dunaújvárosban élnek. A fiatal tehetségeknek Nagy Mónika és Vígh György, a DPASE női labdarúgócsapatának vezetőedzője tartja az edzéseket a Lorántffy iskola pályáján. A fiataloknak napi két edzésük van, valamint a Fabó Éva Sportuszodába kétszer is elviszik majd őket. Azonban nem csak sportprogramokkal, hanem egésznapos kirándulással is készültek a szervezők. Csütörtökön megnézik a budapesti Puskás Ferenc Stadiont és a sóstói Videoton Stadiont. A kárpátaljai fiatalság pénteken a Szent Koronát is megtekinti.

Fiúk-lányok sportolnak és kirándulnak az edzőtáborban. Fotó: Ady Géza

- A gazdag programokkal tarkított és kitűnően megszervezett tábort csak megköszönni tudjuk Szabó Tamás úrnak és a támogatóknak - mondta Csuka Sándor, a nagyszőlősi ifjak edzője.

- Nagyon elégedettek vagyunk Tamás munkájával, és köszönjük a sok segítséget. A focistáink közül ötöt már most kiválasztottak, tehát ők biztos, hogy itt maradnak Dunaújvárosban - tette hozzá Gorbai Béla, aki a nagyváradi ifjúsági csapattal érkezett városunkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!