Hírek

2015.04.12. 14:58

Szmodics Levente, a sikerhalmozó diák

Dunaújváros - Riportalanyom negyedikes volt, mikor megismertem: egy tanulmányi verseny győzteseként. Most pedig...

Pekarek János

Nagy bajban vagyok ennek a fiatalembernek a minősítésével! Hiszen azt még mondhatnám, hogy a barátom, mivel egy barátomnak a fia, de kérdéses, hogy ő mennyire találná érdekesnek ezt a barátságot.

Ugyanis alig van közös érdeklődési területünk. S ami a legfontosabb, ez a tizenharmadik évében lévő ifjú ember, Szmodics Levente László a legtöbb dologban, ami érdekli őt, máris leköröz engem és még nagyon sok más felnőttet!

Azt hiszik, túlzok? Puszta udvariasságból?

No, idefigyeljenek!

Levente már a harmadik egymást követő évben kerül be korosztálya legjobb tizenöt matematikusa közé az országban, mégpedig a Kenguru matematikai versenyben. Emellett (bár lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni) társaival, akik a Széchenyi gimnázium hatodik évfolyamára járnak vele, megszerezte a Bolyai matematikai csapatverseny megyei harmadik helyezését még tavaly ősszel, és (a változatosság kedvéért...) idén februárban a Zrínyi Miklós matek-csapatverseny ötödik helyén végeztek. Itt nem hagyhatjuk említés nélkül Heltai Évát, aki a gimnázium remek matematikatanára.

Szmodics Levente László, a sikerhalmozó diák
Fotó: Ady Géza

Akkor folytatom: a gimnázium csapatával megnyerték a városi sakkcsapatversenyt, valamint a megyei csapatversenyt is, így bekerültek az országos döntőbe, ami ezen a héten lesz. Egyéniben Levente harmadik lett a megyei sakkversenyen, vagyis ezzel az eredményével is bejutott az országos döntőbe.

Még nincs vége! Levente tagja a Vasas Táncegyüttes egyik utánpótlás-csoportjának is, és nem hiába: az előző évadban két fesztiválgyőzelmet arattak ezek a táncosok, s az idei Fölszállott a páva vetélkedőn már a középdöntőbe jutottak.

De fellép a fiú a Sándor Frigyes Zeneiskola harmonikazenekarával is (tanára: Mészáros Melinda). Ezzel az együttessel tavaly nívódíjat szereztek, az országos tanulmányi verseny második helye és különdíja mellé.

Folytatom... Levente havonta szerepel az Okuláré felolvasó színházban, indul versmondó versenyeken, szépkiejtési versenyeken, a Bolyai Természetismereti versenyen csapatának egyik tagja, vetélkedik a Kis Biológusokkal, és a Bendegúz internetes levelezési versenyen is részt vesz, persze matematikából, valamint angolból, irodalomból.

Remélem, nem hagytam ki semmit.

De ami a legjobb az egészben, hogy mindemellett egy pompás humorú, eleven, mozgékony gyerek, aki íjászkodik is, továbbá magaslest és kunyhókat épít a családi ház kertjében.

Pedagógus házaspár idősebb gyereke. És még némi szabadideje is van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!