Hírek

2014.03.26. 18:30

Fejér megye 5. számú választókerület jelöltjei

Fejér megye 5. számú országgyűlési választókerületének indulásra jogot szerzett egyéni képviselőjelöltjeit mutatjuk be: ők azok, akik éltek a felkínált lehetőséggel, s eljuttatták szerkesztőségünkbe bemutatkozó írásaikat.

Bizonyára olvasóink előtt is ismert, hogy a 2014. évi parlamenti választások új szabályok szerint zajlanak. Mivel a törvényhozás csökkentette a parlamenti képviselők számát, így csökkent az egyéni képviselők száma, vagyis a korábban megszokott választókerületi határokat is módosítani kellett. Fejér megye 5. számú választókerületének székhelye Sárbogárd, alapvetően a sárbogárdi járás településeire épül. A választókerületek azonban átnyúlnak a közigazgatási határokon, így a dunaújvárosi járás öt települése: Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Kisapostag és Nagykarácsony választópolgárai ennek a kerületnek a jelöltjeire adhatják le érvényesen szavazatukat.

Az egyéni szavazólapon tizennyolc név szerepel majd április hatodikán ennyi jelöltaspiránsnak sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlásokat. Közülük egyet választhat ki a szavazópolgár. Mivel a választás egyfordulós, a választást, és az ezzel járó képviselői mandátumot az nyeri, aki április 6-án a legtöbb érvényes szavazatot kapja, függetlenül a választáson résztvevők számától.

A szavazófülkébe lépés előtt a választópolgárok kapnak egy másik szavazócédulát, amelyen az országos lista állítására jogosult jelölő szervezetek neve szerepel, amelyen szintén választhatnak egy szervezetet.

Ecsődi László

A Kormányváltás 2014 Koalíció jelöltje

Ecsődi László vagyok, Fejér megye 5. számú választókerületében a Kormányváltás 2014. koalíció országgyűlési képviselőjelöltje. Az Adonyhoz tartozó Daja pusztán születtem. Sorsközösségem a vidékkel egybeforrt, aktív munkám is az agrárgazdasághoz kötődött. 43 éve élek boldog házasságban, melyből két gyermekünk és négy unokánk született. Négy cikluson keresztül főállású, egyéni parlamenti képviselőként tevékenykedtem, ez idő alatt az agrár- és a vidéki lét markáns képviseletét vállaltam fel, amit helyi összefogással a sárbogárdi körzetben is folytatni fogok. Azért vállaltam az országgyűlési képviselőjelöltséget, mert hiszem: egy egységes fejlesztési programmal sikerülhet levetni a több évtizedes hátrányt. Mezőgazdasági adottságaink kiaknázása mellett elengedhetetlen az alapvető infrastruktúra fejlesztése, a nemzetközi piacok bevonzásához pedig az M8-as autópálya továbbépítése (legalább az M-6 és M-7 összekötése). Mindezek megalapozzák végső, fő célunkat a munkahelyteremtést.Párthovatartozástól függetlenül várom mindazokat, akik ezen az úton velem tartanak – egy jobb sorsra érdemes térségért!

Varga Gábor

A Fidesz Magyar Polgári Párt és a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje

Cecén élek négy gyermek boldog édesapjaként, ahol tizenkét éve élvezem a helyiek bizalmát polgármesterként. Négy éve képviselem a dél-mezőföldi polgárokat az Ország Házában. A választókerületben lakom, így pontosan ismerem a térség problémáit, a lehetséges megoldásokat, az előttünk álló feladatokat és az itt élő embereket.Az elmúlt négy évben Dél-Fejér új lendületet kapott. Közös eredményeink az új rendőrőrsök, új óvodák, megújult intézmények, közösségi házak, az újranyílt iskolák, elkészült és épülő csatornarendszerek, a START és közmunka programok, amelyek sokaknak adtak esélyt a jobb életre. A települések adósságának átvállalásával sikerült az önkormányzatokat tehermentesíteni.A következő évek feladata a körzetben új mentőállomások, új rendelőintézet, rendőrkapitányság, sportcsarnok, tanuszoda és utak építése, a Dél-Mezőföld öntözhetőségének és élelmiszeriparának fejlesztése, munkahelyek létrehozása, a vállalkozások gyarapítása.A sikereket csak együtt érhetjük el, és van még tennivaló bőven! A szolgálatot és a munkát folytatni szeretném, kérem, válassza a biztos fejlődést. Kérem, támogassanak bizalmukkal és szavazatukkal!

Ács Sándorné

Az Élőlánc Magyarországért mozgalom jelöltje


Ács Sándorné vagyok – agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ egyik vezetője. Férjemmel együtt Mezőfalván élünk. Két felnőtt gyerekünk van és három unokánk. Nagyüzemi agronómusként kezdtem pályámat a Mezőfalvi Kombinátban. Szakmérnöki tanulmányaim fordították érdeklődésemet a fenntartható fejlődés és a biogazdálkodás irányába. Két évtized alatt hoztuk létre kollégáimmal a Kishantosi Vidékfejlesztési Központot, amelynek célja a demokrácia, a fenntartható fejlődés, és az ökológiai gazdálkodás oktatása, bemutatása. Ennek eszköze a népfőiskola és a 452 hektáros ökológiai mintagazdaság, amelyet a Nemzeti Földalap most megszűnésre ítélt. 2005-ben tagja voltam a gazdatüntetés tárgyaló delegációjának. Ott értettem meg, hogy az országos politikán kell változtatni, mert ott dől el a sorsunk. 2005. óta alapító elnökségi tagja vagyok az Élőlánc Magyarországért pártnak, melynek most jelöltjeként indulok. A vidéki közösségek és családok boldogulásáért dolgozom immár több mint húsz éve. Minden erőmmel azon vagyok, hogy megteremtsük a hosszú távon biztos jövőt gyermekeinknek, unokáinknak.

Árgyelán János

A Jobbik Magyarországért párt jelöltje.

A Mezőföld kiváló adottságain megtermelt zöldségnek és gyümölcsnek piacot szerzünk, beindítjuk a feldolgozóipart és fejlesztjük az idegenforgalmi lehetőségeket. Székesfehérváron és Dunaújvároson kívül Sárbogárd és Enying a választókerület két munkahelyteremtő központja lesz. Az összes településen gondoskodunk a közbiztonságról. Fejlesztjük a helyközi közlekedési rendszereket. Kiépítjük a közterületi térfigyelő kamerahálózatot, és fejlesztjük a közvilágítást. Kivizsgáljuk és nyilvánosságra hozzuk a lezajlott állami és önkormányzati privatizáció részleteit, megnevezzük a felelősöket. Soron kívül felülvizsgáljuk a helyi gazdák érdekeit sértő földpályázatok eredményeit. Minden település számára megteremtjük a sürgősségi orvosi ellátás lehetőségét és a nagyobb településeken szélesítjük az ellátási kört. Javítjuk a járóbeteg-ellátást és kiterjesztjük a gyermekorvosi ellátás területét. A legkisebb falvakban is – szülői igény esetén – biztosítjuk a bölcsődei, óvodai és iskolai nevelést. Fontosnak tartjuk, hogy a választókerület minden pontján, bel- és külterületen egyaránt minőségi úthálózat legyen.Szebb jövőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!