Hírek

2013.12.23. 17:25

Évértékelő - Cserna Gábor békés, boldog karácsonyt kíván

Dunaújváros - Sajtóreggelin értékelte Cserna Gábor polgármester a mögöttünk álló, végéhez közeledő esztendőt.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor megköszönte a helyi média munkatársainak az egész évi segítséget, mint mondta: számos változást hozott az elmúlt időszak,, de becsülettel helytálltak (helytálltunk).

A kormányhivatalok után januárban megalakultak a járási hivatalok, és az önkormányzattól sok feladat átkerült a járáshoz, amely a városházán kapott helyet, és a vezető, dr. Kovács Péter személye garancia a jó együttműködésre. Az iskolák átkerültek az államhoz, az óvodák mellett a bölcsődék és a szociális intézmények maradtak teljes egészében a városnál, üzemeltetésileg viszont az oktatási intézményekről is gondoskodik az önkormányzat továbbra is.

A fejlesztések közül a belváros megújulását emelte ki a polgármester. Ezzel párhuzamosan kezdődik a Római városrész rehabilitációja. A zárásához közeledik kórház négymilliárdos beruházása, amely szolgálja a területi alap és szakellátást igénybe vevő valamennyi beteg érdekét. Táborállás partfalmegerősítésének első üteme lezárult, a csatornázás sem várat sokáig magára, nagy szükség is lesz rá, hiszen a stabilizálás semmit nem ér, ha a szennyvíz ott marad a magasparton.

Cserna Gábor évértékelő sajtóreggelin köszönte meg a munkát

Kisebb beruházás, de szívügy a Vidám Park, ahol sportpályákon kívül kalandpark is lesz, és még tárgyalnak arról, hova kerül Muki. A stadionhoz kapott állami támogatás is kedvező: ha már felépült az objektum, akkor ildomos befejezni. A malomra még nem látnak pályázati lehetőséget, de rendezvényeket tartanak ott, és reméli, nem vízió, hogy pentelei rendezvény- és kulturális központtá fejlesszék az értékes részt. Továbbá: Lorántffy szoborral is gazdagodott a város.

Sport területén... bajnok lett a jégkorongcsapatunk, a férfi kézilabda meghalt a városban, ám a női kéziseink minden korosztályban jól szerepelnek, Vidéki bázis jogot szereztünk a női kézilabdán kívül férfi röplabda és az úszás terén.

Cserna Gábor ezúton is köszöni az árvíz idején nyújtott helytállást az önkénteseknek és minden dolgozónak: az összefogásra szükség lehet bármikor, jó érzés, hogy egy emberként sorakoztak fel a dunaújvárosiak az ügy mellé. Ugyancsak a segítségnyújtás jó példája a CT-vásárlás, amelyhez az önkormányzat ötmillióval járult hozzá, sok önzetlen támogató adományoz e nemes célra, és a kórház főigazgatója bízik benne, jövő év második felére összejön az eszközbeszerzéshez szükséges összeg.

A vasműs gondokat a 2004-es értékesítéssel vezette fel, és mint mondta:

- Az állam próbálkozik a visszavásárlással, de a tulajdonosok nem állnak kötélnek. Egy lehetőségünk maradt, a munkahelyteremtés. Hingyi László vállalta ezt a feladatot, tárgyal egy befektetővel, és február körül várható a cég letelepedésének bejelentése, amely elsősorban női munkaerőt foglalkoztat majd, tehát nem nehézipari vállalkozás, mint a Dunaferr.

A mindennapokat színesítő rendezvények közül kiemelte a közelgő szilveszteri bulit, ami újdonság lesz, a jövő évi Parázs-Varász hétvége pedig az 1000 lámpás akcióval egészül ki az eltűnt gyerekekre felhívva a figyelmet.

Ha már 2014 szóba került: amennyiben az előre eltervezettek jó része megvalósul, elégedetten mondhatja majd a közt szolgáló, hogy valamit letett az asztalra, hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, bízik benne, hogy a jövő évet hasonlóan optimistán zárják, mint a mostanit, köszönhetően annak, hogy a kormány két ütemben összesen 15 milliárd forint adósságot vállal át, valamint 742 millió forint ÖNHIKI-támogatást kapott a város és további 300 millió forintot a miniszterelnöki keretből költhetnek bérekre és üzemeltetési feladatokra. Végül Cserna Gábor Dunaújváros valamennyi polgárának áldott és békés karácsonyt kívánt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!