Hírek

2016.09.01. 17:30

Változik a hely - Az Adománykuckó támogatja tovább

Dunaújváros - Több forrásból folyt be pénz Letícia javára - de még jócskán hiányzik a szükséges összegből.

Pekarek János

Mintegy két mázsányi műanyagkupak gyűlt össze abban a Batsányi utcai helyiségben, amelyet a lakók ajánlottak föl abból a célból, hogy segítsék azt a hároméves kislányt, Móna Jázmin Letíciát, akiről lapunkban is írtunk már. A kisleány súlyos agyi károsodást szenvedett a születése utáni napokban: máig nem tud ülni, járni, beszélni. Egy agyműtét sokat segíthetne rajta, noha teljesen egészséges valószínűleg soha nem lesz.

A műtét azonban 3,8 millió forintba kerülne. A gyerek édesanyja, Kovács Viktória ezért szerény körülmények között élő családja támogatásával úgy próbálja összegyűjteni a pénzt, hogy műanyag kupakokat gyűjt.

Miután erről lapunkban is írtunk, sokan kezdték őt támogatni kisebb-nagyobb kupakadományokkal. Egy Batsányi utcai lakóközösség még helyiséget is felajánlott ehhez, és az egyik lakó vállalta, hogy kedden és csütörtökön délután néhány órán át fogadja az adományokat.

Törő Anikó, az Adománykuckó egyik ötletgazdája és munkatársa: ők is gyűjtenek kupakokat!
Fotó: Ady Géza

Ott eddig mintegy kétmázsányi műanyag kupak gyűlt össze: ezt a mennyiséget éppen tegnap, lapzártánk után szállította el az édesanya segítőivel. E két mázsa előtt már kétszer szállítottak kupakokat az átvevőhelyre: összesen ötvenháromezer forintot kaptak érte.

A gyűjtőhely azonban mostantól megszűnik: a lakóközösség más célra kívánja hasznosítania Batsányi utcai helyiséget. Ehelyett a Váci Mihály utcában működő Adománykuckó munkatársai vállalták a gyűjtőhely szerepét.

Sőt! Annál még többet is.

Mivel a legnagyobb internetes közösségi oldalon árverést is rendeznek Letícia javára adományként felajánlott képekből, grafikákból (eddig ebből a forrásból hetvenötezer forint folyt be), az Adománykuckó helyet biztosít egyfajta képgalériának is. Az alkotók által felajánlott műveket ott lehet megtekinteni, s a vásárlások ellenértéke is Letícia számláját gazdagítja. A segélyakció fejleményeiről rendszeresen beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!