Hírek

2014.11.25. 18:45

Van cserép, szállítójármű is került már!

Dunaújváros-Baracs-Solt – Van cserép, van autó, rakodó is. Sokan sokmindent ajánlottak fel – az idő viszont fogy...

Pekarek János

Bár vészesen fogy az idő: közelít a tél – mégis vannak jó híreink a Dénes-család tavaly novemberben leégett házának tetejéről. Solton több ezer tetőcserepet ajánlottak fel ingyen a római katolikus egyházközösség tagjai. Akadt egy olyan vállalkozás is, amelyik hajlandó elszállítani onnan (természetesen ugyancsak ingyen!) a cserepeket, mi több , azt is vállalta ez a cég, hogy tárolja a cserepeket addig, amíg szükség nem lesz rájuk. Olvasóink segítsége nélkül lényegesen lassabban haladna segélyakciónk, amit a Dénes-ház tetejének újjáépítése érdekében indítottunk. Ezt a pénzben, építőanyagban, szakértelemben, szervezésben jelentkező támogatást ezúttal is nagyon köszönjük mindenkinek!

Újabb kedvező fejleményekről számolhatunk be gyűjtőakciónkkal kapcsolatban, amelyet a baracsi Dénes-család tavaly leégett háztetőjének újjáépítésére indítottunk!

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, egy lelkes olvasónk, Horváth Istvánné Solton felfedezett több ezer, bontásból származó cserepet és sikerült is felvennie a kapcsolatot a tulajdonosok, a solti római katolikus egyházközség vezetőivel. Akik nagyon szívesen felajánlották jótékony célra az évek óta egy műhely udvarán heverő anyagot!

A kérdés (akkor) a szállítás volt. A kárvallott családfő, Dénes Imre kedden délelőtt értesített minket arról, hogy a Török Trans fuvarozó vállalkozás ingyen elszállítja Soltról a mintegy hatezer cserepet, sőt: nagyvenyimi telepükön el is tárolják, amíg szükség nem lesz a rá az építkezésnél.

Úgy tűnik, hogy a rakodás gondja is megoldódik: a solti telepen targoncákkal fel is rakják a raklapokon lévő cserepeket a szállítójárműre. Ahhoz, hogy záros határidőn belül kézközelbe kerüljenek a cserepek, már csak azt kellene valahogyan megoldani, hogy a használt cserepeket, úgy, ahogy vannak, azaz a raklapokon körbe tudjuk fóliázni, hogy rakodáskor, szállításkor ne szóródjanak szét, ne törjenek össze. Pillanatnyilag ezen dolgozunk.

Dénes úr azt is elmondta, hogy a városban egy másik építkezésen is ígértek neki bontásból származó cserepet bár ott még nem kezdődött meg a munka. Ez egy újabb problémára világít rá: bár sokan adnak anyagot, munkát, pénzt, a tél egyre gyorsabban közelít...

Azért van még egy jó hírünk: Dénes Imre munkát kapott a napokban! Egy vállalkozás berendezéseinek karbantartója lett.

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020133 KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!