Hírek

2016.09.04. 17:05

Pusztítottak, rongáltak a Kiss Kálmán Művelődési Háznál

Mezőfalva - Vandálok pusztítottak a Kiss Kálmán Művelődési Háznál a hétvégén. A ház felirata és a csatorna károsodott. A kár összege még ismeretlen.

Horváth László

A hétvége elszomorító történetére az épülettel szemben lakó fiatal hölgy hívta fel a figyelmet az ismert internetes közösségi oldalon. Mi értelme van az ilyen cselekedetnek? - mutatja a cselekmények másnap láthatóvá vált jeleit Móricz Mercédesz a helyszínen.

Vajon kinek volt útban, vagy kinek a szemét szúrta? A művelődési ház felirata, hogy megrongálta azt, és a csatorna összerugdosása biztosan nagy virtusbeli cselekedet lehetett valakiknek, vagy valakiknek - méltatlankodott az ifjú hölgy.

Összetörték a feliratot! - mutatja Móricz Mercédesz Fotó: Horváth László

Sajnos, az elkövetőket ő sem látta, de reméli, nyomá/nyomukra jutnak majd. Megkerestük a Kiss Kálmán Művelődési Ház vezetőjét is, mit szól az esethez, a rongáláshoz. Viszont dr. Lentner Csabáné Ijjas Gizella is legfeljebb csak találgatni tudott, hogy milyen ok vihet rá embereket a vandálkodásra.

A levert, összetört kerámia betűket a ház avatójára készítette Kvízné Otília helyi keramikus mester. Mivel a családjával már külföldön él, valószínűleg eredeti formájában pótolhatatlan károk keletkeztek. A felirat helyreállítását egy keményebb fajta hungarocell anyagból gondolják megoldani. Talán a következő erős ember nem okoz ilyen értékű pusztítást. A ház sarkánál lévő csatornán ugyan volt már horpadás, de láthatóan ott is dolgozott az ismeretlen mester . Ez utóbbi könnyebben javítható, azonban ez is költség és munka. Legfőképpen pedig plusz kiadás!

A tettes, tettesek személyazonosságát egyelőre homály fedi - több mezőfalvi szerint az agyukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!