Hírek

2017.05.28. 10:45

Varázs a parázson a Duna-parton

DUNAÚJVÁROS - Három napon át hangos volt az Alsó Duna-part, rekordlátogatottsággal ért véget a 13. Parázs Varázs családi hétvége.

Balla Tibor

A rekordok hétvégéjét hagytuk magunk mögött. Már az első, pénteki napon rekordot döntött Deák Bill Gyula és az Edda Művek Pataki Attilával és fiával az élen.

Többféle találgatás is napvilágot látott a számadatokkal kapcsolatban, van, aki tizenötezret mond, akad, aki csak tízet, az viszont biztos, hogy stadionnyi közönség tapsolt a zenekaroknak pénteken este. Szombaton pedig az újraélesztés rekordját döntötte meg Dunaújváros.

Cserna Gábor polgármester megköszönte Mórocz Erika munkáját

Mint Cserna Gábor polgármester megnyitóbeszédében kijelentette, ha május utolsó hétvégéje, akkor az Dunaújvárosban a Parázs Varázs családi napot jelenti, amely mellé az időjárás is támogatólag állt.

Ez a hétvége mégiscsak elsősorban a gasztronómiáról szól, háromszázhúsznál is több asztal mellett sütöttek, főztek, beszélgettek, kortyolgattak a városiak és a környékbeliek. A határon túlról is érkeztek vendégek, itt volt dr. Gordan Girlic Radman, Horvátország nagykövete és Aleksandar Dragicevic, Bosznia-Hercegovina nagykövete is.

Hargitai György mesterszakácsot (középen) minden asztalnál szívesen látták
Fotók:Ady Géza

A legtöbben a klasszikusokat sütötték, tarját, csirke combot, szárnyat és mellet, no meg a kész grillkolbászokat. Bográcsban slambuc, székelykáposzta gazdagon és babgulyás készült, de az asztaloknál bulgur saláta, joghurtos sült padlizsánsaláta is készült. Az alapanyagok között volt bélszín, őz, szarvasbélszín is.

Este a dunaújvárosi kötődésű Swamp Sixty, majd Fenyő Miklós gondoskodott a talpalávalóról.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!