Hírek

2013.12.01. 20:10

Varázslatos díszbemutató a Bartókban

Dunaújváros - A hatvanadik, jubileumi évad díszbemutatójára készültek a Bartók Kamaraszínházban: hónapok óta, megfeszített munkával.

Munkácsi Imre

A feladat pedig azért sem volt egyszerű, mert túl azon, hogy egy díszelőadástól elvárja a nagyérdemű az örökkévalóságot, a Bartók saját magának is magasra tette a lécet azzal, hogy a Vígszínházban negyedszázada sikerdarabként futó Padlás című musicalt választotta a jubileumi évad zászlóshajójának. Mint Borsós Beáta igazgatónő az előadást követően fogalmazott: mostantól szlogenjük is a darab egyik dalszövegéből vett Mert kell egy hely... , amennyiben szeretnék, ha a színház, a mi színházunk lenne az a hely, ahol, ha nem is mindenki, de sok jó ember sokszor összefut...

Már csak azért is, hogy ugyanolyan beavatott legyen, mint amilyen a díszbemutató közönsége, akiknek megadatott, hogy ugyanúgy láthatták a padlásra érkező bolyongó szellemeket, ahogyan csak a mesében szereplő gyermeki lelkű embertársaink. Ahhoz viszont, hogy beavatott legyen, el kell menni a színházba, lehetőleg még igazi gyermeki lelkekkel, mert a Padlás valóban 9-től 99 éves korig szól a közönségnek.

Hogy hogyan sikerült az új darab színre vitele, arra majd idővel visszatérünk, most csak annyit: ha nem is volt fölösleges a lámpaláz, ez a darab nem okozott áthidalhatatlan problémát a Bartók sokat látott csapatának, s ismét egy igényes, ötletes megoldásokkal gazdagon megszórt darabot sikerült adoptálniuk. Reméljük minél többször, minél többeknek mutathatják meg!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!