Hírek

2016.05.10. 19:45

Idén is telt ház lesz Dunaújváros össznépi grillezésén

Dunaújváros - Aki most kapna észbe, már késő, ugyanis elkelt minden szabad asztal a hónap végi Családi Hétvége Parázs Varázs grillpartira - ismét több ezren sütögetik majd a pecsenyéjüket.

Gallai Péter

Május 27-29. között immár tizenkettedik alkalommal szervezi meg Dunaújváros önkormányzata a nagy sikerű Családi Hétvégét. Az ingyenes, háromnapos eseménydömping pénteken koncertekkel kezdődik, fellép a Children of Distance, Demjén Ferenc, a Brooklyn Bounce, DJ Dominique és DJ Mini.

Május 28-án a gasztronómia veszi át a központi szerepet egy fergeteges össznépi sütögetéssel, több mint háromszáz asztalnál ezrek készítenek ínycsiklandó, hagyományos és különleges grillétkeket. Ám van egy rossz hírünk azoknak, akik későn kapcsoltak: az esemény hivatalos honlapján található foglalási térkép alapján már minden asztal elkelt. Szintén szombaton rendezik meg a IV. Parázs Kupa kispályás labdarúgó tornát, a IV. Varázs Húzás elnevezésű kötélhúzó versenyt, és a IX. Dunaújvárosi Sárkányhajó Kupa mezőnye is ekkor rajtol.

A jó hangulat idén is garantált lesz, amikor előkerülnek a tárcsák és a  különböző grilleszközök

Május 29-én vasárnap a legkisebbek kerülnek reflektorfénybe, lévén gyereknap lesz. Vidámpark, ugrálóvár, előadások, színpadi műsor, játszóház, édes finomságok és kézműves foglalkozások várják a lurkókat. Ezen kívül ekkor tartják 11 és 15 óra között a Kéz a kézben esélyegyenlőségi nap rendezvényeit is, amely az épeknek és a fogyatékossággal élőknek kínál közös elfoglaltságot. Célja a tolerancia növelése, az egymás iránti előítélek csökkentése.

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan ezen a napon hatodik alkalommal rendezik meg országszerte az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot, amelyhez Dunaújváros idén is csatlakozott. A sátraknál a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosítással, látványos rendőrségi bemutatókkal várják a látogatókat. Fellép Petruska, az Eleven Hold, Csepregi Éva és Tolvai Reni.

Az est végén országszerte tízezer világító lufit engednek egyszerre a magasba, hogy megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat...



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!