Hírek

2015.01.29. 16:05

Városfejlesztési lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót a Fidesz

Dunaújváros - Aktuális témakörökről tájékoztatta a média munkatársait Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

A Fidesz dunaújvárosi elnöke azokat a kormánydöntéseket szedte csokorba, amelyek az elmúlt hetekben születtek és érintik városunkat is. Az uniós forrásokkal kezdte. A kormány elfogadta azt az ütemezési tervet, amely meghatározza, hogy a hétéves időszakban mekkora összeget kell Magyarországnak lehívnia. A huszonhárom megyei jogú várost kiemelten kezelik, ami városunk számára is nagyon jó. A kormányfő személyesen látogat el a megyei jogú városokban - így hozzánk is - , és helyben tájékozódik a fejlesztési irányokról, lehetőségekről, arról, milyen célokat szolgálhatnának legjobban az uniós források.

Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke

Cserna Gábor az egészségügyet illetően a megyei egyeztető fórum létrehozását hangsúlyozta, és elmondta: dr. Galambos Dénes parlamenti képviselő közbenjárását kérte a Szent Pantaleon kiemelt szerepének megőrzése érdekében. Mert az autópálya közelsége, a nagyüzemek, a hárommegyés ellátási körzet betegei miatt fontos szerepe van kórházunknak.

A Pentele-híd ingyenessé tétele mellett kedvező és lényeges döntése volt a kormánynak a nyári szociális gyermekétkeztetésre szánt összeg megnövelése.

Átalakul a szociális támogatási rendszer áprilistól. Az ellátások megmaradnak, csak az elnevezésük változik meg, illetve néhány feladatot a járási hivatal átvesz a városi önkormányzattól. Ennek megfelelően a törvényi előírásokhoz kell igazítani, módosítani a helyi rendeletet is - tájékoztatott Cserna Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!