Hírek

2013.06.28. 17:27

Városi munkaügyi kerekasztal létrehozását javasolják

Dunaújváros – Pintér Attila az MSZP részéről, Szabó Zsolt pedig a Párbeszéd Magyarországért párt képviseletében vett részt a szocialista fészekben tartott sajtótájékoztatón.

Körmendi Erzsébet

- A két politikai tömörülés közösen lép fel és szólal meg, mert vannak a város életében meghatározó ügyek, ilyen a vasmű is, amelyek összefogást követelnek, a városlakók érdekében – hangsúlyozta Pintér Attila. Majd Szabó Zsolt a folytatásban elmondta, hogy a Dunaferrből elbocsátottak a semmibe lépnek, a Fidesznek nincs terve a munkanélküliség orvoslására. Szerinte: az önkormányzatnak meg kell fognia az elbocsátottak kezét, visszavezetni őket a munka világába.

Pintér Attila és Szabó Zsolt a munkahelyteremtést hangsúlyozta (Fotó: Lázár Zsolt)

Pintér Attila a szocialisták színeiben negatívumként említette, hogy a kormány jogszabályi lehetőséget adott a vállalkozásoknak arra, hogy létszámtól szabaduljanak. Az MSZP elítéli, hogy a Dunaferr kihasználja ezt. A városvezetés sem tesz semmit. A kormánymegbízott segített megvédeni a gátakat, de Dunaújváros lakóit nem védte meg – tette hozzá Pintér Attila, és azzal folytatta, hogy mély válságba sodorják a várost és térségét, ha hagyják ezer ember utcára kerülését. Javasolta a polgármesternek: hívjon életre munkaügyi kerekasztalt a nagyfoglalkoztatók, a kis- és középvállalkozások, az iparkamara, a szakszervezetek és a városvezetők részvételével, és találjanak megoldást a foglalkoztatási problémákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!