Hírek

2017.08.17. 17:38

Városnapi kavalkád Rácalmáson

Schrick István, Rácalmás polgármestere jó szívvel invitál minden helybélit és vendéget a városnapjukra, amely augusztus 20-án, vasárnap lesz a Jankovich-kúriában.

Körmendi Erzsébet

A rácalmási városnap ünnepi eseményei 17.30 órakor kezdődnek a Jankovich-kúria színpadán, ahol az államalapítással, az új kenyérrel és a várossá nyilvánítással, a település fejlődésével kapcsolatban hangoznak el gondolatok, ünnepi köszöntők. A díszpolgári cím és a Rácalmásért díj adományozása, valamint a kenyérszentelés és -szegés is része lesz az ünnepségnek.

Előtte és utána kulturális és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Délelőtt magyaros ételek főzőversenyére jelentkezhetnek azok, akik kedvet éreznek szakácsművészetük bizonyítására. 13 órától az életre kelt mesehősök kiállítását, a helyi festők tárlatát tekinthetik meg. Déltől a Vajk íjászainak bemutatója és szabad íjászkodás is lesz. 17 órától brazil dob- és szambashow jelenthet különleges elfoglaltságot, de az ingyenes városnéző kisvonat, vagy a kézműves-játszóház is érdekes lehet. A színpadi események 13.15 órakor kezdődnek fúvószenével, majd a Rozmaring Szerb Táncegyüttes után a helyiek következnek: 14.45-től a Napsugár Asszonykórus énekel, 15.20-tól a Barina Táncegyüttes mutatja be repertoárját, mintegy felvezetve a már kihangsúlyozott 17.30 órai ünnepélyes pillanatokat. A végkifejlet is ígéretes: 18 órától Caramel szórakoztatja a közönséget, a tombolasorsolás után 20.30 órától pedig Fenyő Miklós gondoskodik a város bulihangulatáról, és a hagyományokhoz hűen tűzijáték zárja majd a rendezvényt este 22 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!