Hírek

2015.09.18. 15:13

Városnézés autómentesen - Az ötvenes-hatvanak évek építészete és Dunaújváros szerkezete

Dunaújváros - Városnézés autómentesen mottóval városnéző sétával folytatódott az Európai Mobilitás Hete városunkban.

Körmendi Erzsébet

Szabó Imre főépítész mutatta meg a város nevezetes épületeit egy körséta keretében tegnap délelőtt az érdeklődőknek. A Lorántffyból és a Jószolgálati Otthonból összesen közel hetvenen voltak kíváncsiak a helyi építészeti értékekre. A városháza előtt röviden beszélt a főépítész a város szerkezetéről és a fontos belvárosi épületekről. Majd megnézték az I-es rendelőt, a mozit, a Kossuth utcát, a Bartók színházat, a Petőfi ligetet és a Május 1. utca volt a záróakkord. Közben megismerhették a résztvevők az ötvenes-hatvanak évek építészetet.

Szabó Imre főépítész a Városháza tér építészeti sajátosságait is ismertette a séta résztvevőivel Fotó: Zsedrovits Enikő

Jövő héten hétfőn folytatódik a program, mégpedig Fókuszban a környezetbarát közlekedés ismeretterjesztő program szerepel a kínálatban: előadásokat hallhatnak 13 órától a városháza C-szárny emeleti házasságkötő és rendezvénytermében a közlekedésről, környezetvédelemről.

Másnap, jövő kedden 9 és 15 óra között aki csak teheti ne üljön autóba! Az Autómentes napon az alábbi lesz a kínálat a Vasváriban: interaktív vetélkedők, óvodások aszfaltrajz versenye, ügyességi pálya, bemutatók, biztonságos közlekedésre felhívó rendőrség állomás, feladatokkal. Az autómentes napon a helyi buszjáratokon ingyenesen utazhat mindenki!

A szervezők menetlevelet is készítettek, amit azért hoztak létre, mert a hét legtöbb rendezvényén résztvevőknek, a legtöbb pontot gyűjtőknek értékes ajándékot adnak a Mobilitás Hete végén. (A menetlevél szabadon nyomtatható a honlapról, egy A4-es lap kettőt is tartalmaz.) Ösztönöznek mindenkit a takarításra, mert arra öt pontot kap a résztvevő a menetlevélen. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Dunaújváros önkormányzata által biztosított kisebb ajándékokkal kedveskednek az érdeklődőknek a rendezvényen.

Az autómentes napon a helyi buszjáratokon ingyenesen utazhat mindenki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!