Hírek

2013.05.27. 16:59

Városok közötti kapcsolat

Dunaújváros - A dél-koreai és magyar kapcsolatok elmélyítésének következő lépéseként együttműködési megállapodást írnak alá május 28-án, kedden a városházán.

Körmendi Erzsébet

Geumsan-gun városból nyolctagú delegáció érkezik május 28-án, kedden  Dunaújvárosba, hogy a küldöttség tagjai együttműködési megállapodás aláírásával tegyék még szorosabbá a koreai-magyar kapcsolatokat. A megállapodás aláírása délután fél háromkor lesz a közgyűlési teremben. A Geumsan-gun  és Dunaújváros közötti testvérvárosi együttműködést  Korea nagykövete, Nam Gwan Pyo is üdvözli és támogatja.

Geumsan-gun Dél-Korea középső részén helyezkedik el, 56 ezren lakják. A településen van a Hankook gumiabroncsgyár központja,  ami erős  kapocs, fő  pillére a városok közötti együttműködésnek.  Különösen ez indokolja, hogy nagy várakozással tekintenek városunk vezetői  a partnerségre, amely egy kölcsönösen előnyös, a fejlődés és a csere lehetőségeit magában rejtő együttműködést jelenthet. A  világhírű ginseng termővidékeként szintén  ismert a terület, amely az ország legnagyobb ginseng készítményeket forgalmazó piaca is.

A kapcsolat megalapozása volt a Bartókban megrendezett magyar-koreai kulturális est, majd  az Intercisa  Múzeumban megnyílt Híd Magyarország és Korea között című kiállítás. Az utóbbihoz kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettek, amelyre június 19-ig várják a diákok alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!