Hírek

2016.02.25. 20:05

Vetélkedő a fiataloknak városuk történetéből

Dunaföldvárt 1989. március elsején avatták várossá. Pozsgay Imre, akkori államminiszter személyesen adta át az erről szóló oklevelet és a város kulcsát Antal Ferenc tanácselnöknek. Azóta ezt gálával és városi kitüntetések átadásával ünneplik.

Gallai Péter

Sok éves hagyományként szintén ehhez a naphoz köthető a várostörténeti és ismereti verseny, amit 18. alkalommal rendeztek szerdán. Ezen az általános iskola és a gimnázium 7-8. osztályos tanulói vettek részt. A szervező művelődési központ munkatársai minden évben kiválasztanak egy témakört és arra fűzik fel a feladatokat. 2016-ban a legendás operaénekes és színész, Sárdy János munkássága és életének dunaföldvári vonatkozásai adták a feladatokat. Az 1907-ben született Sárdy a tanítóképző elvégzése után kántortanítói állást kapott Dunaföldváron, ahol gyakran énekelt esküvőkön, temetéseken. Az egyik városi ünnepségen figyeltek fel hangjára, s egyre többször hívták meg fellépni.

A vetélkedőre Szieglné Németh Irén, Keresztes Katalin és Ekecsi Erzsébet készítette fel a fiatalokat. A versenyen az első helyezett a Gauzer Szandra, Nikl Luca, Szécsi Kata, Bertalan Domonkos alkotta csapat lett, második Bertalan Emese, Hambalkó Fanni, Jákli Anna, Medgyesi Fanni. Harmadikként a Kelemen Laura, Kiss Zsuzsanna, Tarafás Emese, Zászlósi Evelin összetételű gárda zárt. Az okleveleket és a szponzorok által felajánlott díjakat Pataki Dezső, a művelődési központ és könyvtár igazgatója adta át.

Február 27-én szombaton 16 órától pedig a várossá avatás évfordulóján a művelődési központban rendezett gálaműsoron mond ünnepi köszöntőt Horváth Zsolt polgármester, majd átadják a Dunaföldvár Díszpolgára, a Dunaföldvárért Emlékérem kitüntetést, a Dunaföldvár Gyermekeiért és a Dunaföldvár Sportjáért-díjakat. Fellép az Ördögszekér táncegyüttes, a Cantemus Kamarakórus, Mendi Milán, Perémi Erzsébet és Zászlósi Evelin.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!