Hírek

2015.06.12. 13:30

Városunkban egyedülálló ötletet valósított meg a Dunaferr iskola közössége

Dunaújváros – Megnyitották városunk lakói előtt is a Szerelemsziget névre keresztelt szív alakú lakatfalat.

Június 12-én, pénteken ünnepélyes, romantikus és meghitt keretek között megnyitották a Dunaferr iskola és az OMV benzinkút közötti parkos területen a Szerelemszigetet. A megható ünnepség elején Fábos Zsolt üdvözölte a jelenlevőket és a közönséget is megszólítva beszélt a szerelem és szeretet fontosságáról. Elmondta, hogy az ötlet Csapó Andrea tanárnőtől származik, de külön megköszönte a 11. vv osztályos tanulóknak és a DVG Zrt-nek, hogy segítségükkel megvalósulhatott a dunaújvárosi lakatfal. Ezután az Dunaferr iskola egyik tanulója, Marosi Virág mondott verset a szerelemről, majd Néder Hajnalka tanárnő előadásában hallhattuk a Most múlik pontosan című dalt.

Csapó Gábor, a Dunaferr iskola igazgatója megkapta a Szerelem nagykövet címet, amelyet egy megható beszédben köszönt meg az iskola vezetőségének és diákjainak. Az igazgató úr azt is elmondta, hogy nagyon büszke a dunaferres közösségre, ugyanis az iskola tanulói és tanárai számos olyan programot szerveztek már, amellyel szebbé tehetik városunkat. Többek között a Vasmű úton elhelyezett százhúsz éves gőzmozdony, Muki felújítását is nekik köszönhetjük. A következő hónapokban pedig munkálatok kezdődnek majd a Szerelemsziget helyszínén, hogy olyanná varázsolják a romantikus parkot, hogy a város lakói is szívesen járjanak oda. A megnyitó végén Fábos Zsolt ünnepélyesen útjára indította a szerelmes lakatfalat, hogy a jelenlevő szerelmes párok el is kezdhessék a lakatokat feltenni az örök és el nem múló szerelem jelképévé vált falra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!