Hírek

2015.09.25. 16:10

Városunkban találkoztak az egészségügyi szakdolgozók

Dunaújváros – Pénteken városunk adott otthont az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Szervezete által rendezett szakmai napnak.

Szabó Szabolcs

A Polgármesteri Hivatal „C” szárnyában gyűltek össze pénteken a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Fejér Megyei Területi Szervezetének tagjai a IV. Fejér Megyei Szakdolgozói napon. A szakmai előadások mellett átadták a szervezet kitüntetéseit is.

MESZK (Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara) Fejér megyei szervezete közel három és fél ezer taggal rendelkezik.

A megyei szervezet további hat helyi szervezetet működtet, mely Dunaújváros, Mór, Csákvár, Sárbogárd-Enying, Székesfehérvár alapellátás és környéke, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház szakdolgozóiból áll. A megyei egészségügyi szakdolgozók minden évben más helyszínen tartanak egy szakmai napot, Csákvár, Székesfehérvár és Mór után pénteken Dunaújvárosban, a Városháza „C”-szárnyában tartotta találkozóját és szakmai fórumát.

A közel másfélszáz résztvevőt elsőként Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója köszöntötte, aki elmondta, az egészségügy a működésképesség határán van. A napi zavartalan működés az elhivatott és áldozatkész dolgozóknak köszönhető, ezért hatalmas köszönet illeti az egészségügyi szakdolgozókat.

A szakmai nap résztvevőit köszönötte dr. Horváth Csilla a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara főtitkára, és Bokorné Sike Erika, a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezetének az elnöke is. A szakmai nap első részében adták át a MESZK elismerő okleveleit. Dunaújvárosból: Szalai Ervinné röntgen – műtős szakasszisztens és Mészárosné Pintér Katalin diplomás ápoló, a székesfehérvári kórházból: Királyné Sarvajcz Katalin ápoló, csoport vezető asszisztens, Tőkéné Eőri Tímea klinikai fogászati higiénikus, valamint Miklós Mária intenzív szakápoló, a székesfehérvári alapellátás területéről: Göbölös Anikó védőnő, Csákvárról: Boros Ferencné EKG asszisztens, Mórról: Zsoldos Lászlóné fizioterápiás asszisztens, valamint Sárbogárd és Enying területről: Takács Péterné röntgen asszisztens.

A MESZK Fejér Megyei Területi Szervezetének legrangosabb szakmai elismerését, az Aranylámpás Díjat pedig Szabóné Sáfár Ilona, a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Ápolási Igazgatónője vehette át a MESZK vezetőitől. A találkozó második részében szakmai előadások várták az egészségügyi szakdolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!