Hírek

2014.10.02. 14:35

Szövetség Dunaújvárosért: évente egy új út

Dunaújváros - A baloldali szövetség azt üzente a polgármesternek: a választásig koncentráljon a feladatára.

Pekarek János

Ezúttal a városüzemeltetéssel kapcsolatos kifogásaikat és terveiket ismertették a Szövetség Dunaújvárosért baloldali összefogás politikusai sajtótájékoztatójukon. Az MSZP, az Együtt és a DK közös polgármesterjelöltje, Pintér Attila mellett a kedd délutáni tájékoztatón is ott állt néhány jelölttársa: Mezeiné Kalász Henrietta, Csősz Annamária és Gere János.

Pintér hangsúlyozta: a teljesség igénye nélkül vázolja elképzeléseiket. Elsősorban a város útjairól beszélt, amelyek, mondta, katasztrofális állapotban vannak. Ők viszont vállalják, hogy minden évben felújítanak egy nagy forgalmú útszakaszt. Kerékpárúthálózatot alakítanak ki, és rendbehozzák a szintén katasztrofális helyi tömegközlekedést. Figyelnek a parkfelújításra, és nem rangsorolják hátra egyik városrészt sem. Kifejezetten figyelni fognak majd a lakótelepekre, mondta a polgármesterjelölt.

Megjegyezte, hogy a város legattraktívabb területe az alsó Duna-part, amelyet ehhez mérten fognak fejleszteni. Ügyelnek majd a köztisztaságra, az utcai szemétgyűjtők rendszeres ürítésére: modern hulladékgazdálkodási rendszert dolgoznak ki a város számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!