Hírek

2014.10.08. 18:25

Vasárnap már az új helyen rendezik meg a dunaújvárosi vásárt

Dunaújváros - Október 12-én már a százmillió forintból kialakított, sokkal komfortosabb új helyén rendezik meg a dunaújvárosi vásárt.

Gallai Péter

Madarász Attila (b) mellett Hingyi László a területen szerdán  az utolsó simításokat végezték a szakemberek

Már régóta megoldásra váró probléma volt a vásár, illetve annak helye. hiszen ez útlezárással járt, ráadásul az érintett terület mellé egy áruház is épült, így az ő forgalmuk is akadályozva volt vásári napokon. Tavasszal az önkormányzat megvásárolta a Papírgyári út 3. szám alatti egykori vasgyári kertészet területet, majd Hingyi László képviselő javaslatára elfogadták, hogy ennek rendbetétele után ide költözzön a vásár. A kivitelezéssel megbízott DVG Zrt. a nyáron kezdte a munkálatokat, amelyek a héten befejeződnek, így vasárnap már új helyre érkezhet a 250 eddig jelentkezett árus, s persze a vásárlók.

A képviselő kérdésünkre elmondta: három ütemben valósult meg a beruházás az 1,3 hektáros területen: – A megmaradt épületben hat-hat férfi és női, egy mozgássérült toalett mellett a gondnoki iroda kapott helyet. Elhelyeztek tizenhárom kandelábert, murvával döngölték egyenesre a talajt. Akik gépjárművel érkeznek, azok a vasmű főkapujánál tudnak parkolni, a gyalogos átkelést a szemközti oldalra pedig polgárőrök segítik majd, amit a rendőrséggel is egyeztettünk. Örömteli hír, hogy az Alba Volánnal sikerült megállapodni abban, hogy a vásárnapon nem csak a 2-es, hanem a 18-as, a 29-es és a 40-es buszok is a vasmű igazgatóságig szállítják az utasokat.

Hingyi László hozzátette, a későbbiekben térfigyelő kamera felszerelését is tervezik, és szeretnék bővíteni a vásár méretét és kínálatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!