Hírek

2013.08.15. 18:47

Vasas Táncegyüttes: Mozgalmas hónapok előtt az együttes

Igen mozgalmas fellépés-sorozatot hozott a következő három hónap a Vasasnak.

Pekarek János

Meghökkentően sűrű program elé néz országos, sőt, nemzetközi hírű táncos alakulatunk, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a következő hetekben, hónapokban.

Ahogyan azt Suplicz Mihálytól, az együttes egyik vezetőjétől megtudtuk, augusztustól októberig, és Dunaújvárostól a szlovákiai Fülekig számos, vagy inkább számtalan fellépést teljesítenek a városi táncosok.

Az együttesvezető szavaival élve igen mozgalmas időszak augusztus 17-én egy beloianniszi fellépéssel kezdődik a Vasas tagjai számára. Augusztus 19-én a dunaújvárosi technikus találkozón lépnek fel az együttes tagjai de csak délelőtt...

Augusztus 19-én délután már már Iváncsán lép fel a Vasas Táncegyüttes, folytatta a nem mindennapi programsorozat krónikáját az együttes egyik vezetője, Suplicz Mihály.

Szent István napján, huszadikán természetesen a dunaújvárosi Szalki-szigeten szerepel a társulat, a város központi ünnepségén. Is. Mert később már Rácalmáson lépnek fel, az ottani Városnapon, a Jankovich-kúria egyik színpadán. Augusztus 22-én a királyi városban, Székesfehérváron szerepelnek majd a Vasas tagjai három külföldi és egy magyar táncegyüttes társaságában, az Országalmánál, tehát kultikus helyen felállított színpadon.

És még mindig nincs vége!

Ha időrendben haladunk, akkor az augusztus 30-án délután háromkor, a Munkásművelődési Központban kezdődő évnyitó szülői értekezlettel folytatódik az együttesi élet – amelyet összekötnek az 5-18 év közötti korosztályok érdeklődő tagjai számára rendezett kiválogatással.

Amely kiválogatást megismétlik szeptember 4-én, ugyanott, ugyanakkor, mivel a legfontosabb számukra a folyamatos és színvonalas utánpótlás biztosítása.

Ezekután következik majd (lélegzetvételnyi szünet múltán) a rácalmási Tökfesztiválon, szeptember 29-ére tervezett fellépésük.

S végül, legalábbis egy időre, a szlovákiai Fülek és Losoncz színpadaira tervezett túrájuk, ahol október egyik hétvégéjén adnak ízelítőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!