Hírek

2013.04.24. 15:17

Vasmű: bármit dönt az orosz tulajdonos, arról tájékoztatja a kormányt

Dunaújváros - Moszkvában tárgyalt a magyar kormány külgazdasági államtitkára - többek között a vasműről is. Hazaérkezése utáni nyilatkozata meglehetősen általános.

Pekarek János

Szijjártó Péter moszkvai tárgyalásai után sem tudunk többet az ISD Dunaferr Zrt. jövőjéről, az alapanyaggyártás megmaradásáról vagy bezárásól, mint eddig. A magyar kormány miniszterelnökségének külügyi és külgazdasági államtitkára április 22-én, hétfőn tárgyalt az orosz fővárosban több kérdésről vezető gazdasági szakemberekkel. Közöttük a Vnyesekonombank igazgatóságának alelnökével, Andrey Sapelinnel, aki egyben az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának elnöke is. Szijjártó hazatérve a távirati irodának azt nyilatkozta: Nagyívű stratégia megalkotásán dolgozik az ISD Dunaferr orosz tulajdonosa. A Vnyesekonombank fő célja a dunaújvárosi társaság biztonságos és folyamatos működtetése, hatékonyságának javítása, itteni érdekeltségéből nem akar kiszállni.

Szijjártó Péter államtitkár ugyanakkor nem erősítette meg azt az újságírói felvetést, hogy a biztonságos és folyamatos működtetés az acélgyártás folyékony fázisának leállítását jelentené. (Nem erősítette meg - de nem is cáfolta ezt a felvetést... P. J.) A külgazdasági államtitkár hozzátette: az orosz bank igazgatóságának alelnöke tájékoztatta őt a nemzetközi acélipar kedvezőtlen tendenciáiról, és biztosította    őt arról, hogy akármit is dönt a Vnyesekonombank a Dunaferr-ről, arról előzőleg tájékoztatja a magyar kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!