Hírek

2013.12.05. 18:10

Vasmű: Béremelési huzavona következhet

Dunaújváros - A béremelés elhalasztását és a szabadságos, valamint karácsonyi bér kiadásának halasztását kéri a cég.

Pekarek János

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, első és általános vezérigazgató-helyettese levelet írt az vállalatcsoport érdekvédelmi szervezeteinek, amely a minap megjelent a Vasas Szakszervezeti Szövetség internetes honlapján.

A honlapon megjelent szöveg szerint a cégvezető arra kéri az érdekvédőket, hogy az ISD korporáció nehéz helyzetére való tekintettel tekintsenek el jövőre a bérfejlesztéstől, azaz a béremelés 2014-ben legyen O (nulla) százalékos. Ezen túlmenően az úgynevezett szabadságos bér (a nyári plusz egy hónapi bér) kifizetését halasszák el hat hónappal, s 2014 második felében hathavi részletekben fizessék ki. A karácsonyi bér (a jövő decemberi plusz egy hónapi fizetés) kifizetését ugyancsak halasszák el hat hónappal, s 2015. első felében hat részletben adják ki.

Mindezzel összefüggésben azt is kéri a cégvezető, hogy a kollektív szerződés értelmében jövő február 15-ig előírt bértárgyalásokat halasszák el 2014. október 31-ig.

Kérdésünkre dr. Mezőközy András szóvivő megerősítette Evgeny Tankhilevich levelének tartalmát. A szakszervezet később foglal állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!