Hírek

2013.06.14. 15:33

Vasmű: elhalasztották a közgyűlést

Dunaújváros - Sokan nagyon várták a vasmű közgyűlését, ami eldönthette volna a cég és a város jövőjét - elhalasztották...

Pekarek János

Nem csak, hogy döntést nem hoztak, hanem igazából össze sem ültek az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlésének tagjai a június 14-én, péntekre meghirdetett tárgyalásukra. Már ezen a tárgyaláson is egy rendkívül szűk körű napirendről (a társaságcsoport 2012. évi mérlegbeszámolójának elfogadásáról, és néhány más kérdésről) beszéltek volna - ám ezt is elhalasztották.

Ahogyan dr. Mezőközy András, a cég szóvivője fogalmazott aDH kérdésére: az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlésének időpontját elnapolták július 3-ra, technikai egyeztetési okok miatt. Kérdésünkre, hogy a július 3-i közgyűlést hol fogják összehívni: Dunaújvárosban vagy máshol, a szóvivő nem tudott válaszolni.

Dr. Mezőközy András a közgyűlés következő helyszínét firtató kérdésünkre csak annyit jegyzett meg, hogy arra az ülésre is a céges alapszabály előírásainak megfelelően fog sor kerülni. Mint korábban már többször megírtuk: a vasmű cégvezetése legalább január 20-a, az I-es számú nagyolvasztó (kohó) leállítása óta arra hivatkozik, hogy a nyersvasgyártó üzemrész újjáépítéséről nem Dunaújvárosban, hanem az ISD vállalatcsoport tulajdonosi szintjén fognak dönteni.

A cégben több áttételen keresztül az orosz állam fejlesztési bankja, a Vnyesekonombank a többségi tulajdonos. Ennek alelnöke, Andrej Sapelin egyben az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának elnöke is. Ő volt az, aki magyar híradások szerint áprilisban Szijjártó Péter  magyar külügyi és külgazdasági államtitkárnak megígérte, hogy még májusban döntést hoznak a kohóátépítésről - azaz a dunaújvárosi alapanyaggyártás jövőjéről. Ez a döntés, ami már eddig is késett,  most tovább húzódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!