Hírek

2013.09.04. 20:17

Vasmű - Nincs nevesített lista

Dunaújváros – Eddig 890 fő elbocsátásának szándékát közölte a munkaügyi központtal a vasmű vezetése.

Szabó Szabolcs

Újabb, később megalapozatlannak bizonyuló sajtóhírek röppentek fel a vasmű tervezett létszámleépítésével kapcsolatban. Az országos sajtóban megjelent információk szerint elképzelhető, hogy a korábban már bejelentett 1500 fős létszámleépítés után a cég további 6-800 munkavállalótól is megválna.

Mindezt kategórikusan cáfolta dr. Mezőközy András, az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője. Elmondta, a korábban közölt információknak megfelelően a cég az 1500 fős létszámleépítést végrehajtja, ám további elbocsátásokra nem készül a vállalat. A híreket a cég üzemi tanácsa is cáfolta.

Mint megírtuk, az elbocsátások többnyire, de nem kizárólag, az adminisztratív állományban dolgozó munkavállalókat érinthetik majd. Tévesen közöltük azonban, hogy a munkaügyi központnál név szerint is bejelentették már az első, nagyjából kétszázötven tagú csoportot. Mindezzel kapcsolatban Buday Attila, a FMKH Munkaügyi Központjának igazgatója hangsúlyozta: nincs a munkaügyi központnál (annak dunaújvárosi kirendeltségénél sincs) név szerinti bejelentés arról, kiknek szünteti meg a munkaviszonyát az ISD Dunaferr Zrt., vagyis nincs nevesített lista.

Az igazgató kérdésünkre elmondta: az ISD Dunaferr Zrt. mindeddig nyolcszázkilencven fő elbocsátásának szándékát jelentette be az illetékes munkaügyi központnál. A törvényeknek megfelelően most a vasmű vezetése a központi üzemi tanáccsal egyeztet a létszámleépítésről. Az elbocsátásokról szóló konkrét döntést azonban már nevesítve kell bejelenteni a munkaügyi központnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!