Hírek

2012.12.27. 17:14

Vasmű - Szabadság, állásidő, vég

Dunaújváros - Szabadságon vannak, január 2-től 31-ig állásidőn lesznek a vasmű pesti hengerművének dolgozói.

Pekarek János

A Lőrinci Hengermű dolgozóinak többsége hagyományos év végi szabadságát tölti. Még mindig nem mondták meg nekünk hivatalosan, hogy a gyárat leállítják.
- Csak annyit tudunk, hogy Evgeny Tankhilevich cégvezető úr szerint január 2-től 31-ig állásidőn leszünk, mivel a Lőrinci Hengermű termelése  bizonytalan ideig szünetel! - válaszolta kérdésünkre Szabó Lajos, lőrinci szakszervezeti titkár.

Mint ismeretes (lapunk is többször írt róla), 2012. augusztusában Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, vezérigazgatója többek azt közölte a tudósítókkal: a Lőrinci Hengermű (a vasmű pesti üzeme) működése gazdaságtalan, ezért bezárják. Az ott dolgozókkal hivatalosan ezt máig nem közölték.

-  Mivel eddig minden évben a dolgozók többsége szabadságra ment az év végén, a két ünnep között, ezért tartalékolni szoktunk a szabadságunkból erre az időszakra - jegyezte meg Szabó Lajos lőrinci szakszervezeti titkár. - Most is szabadságon van a többség.  A minap arról értesültünk egy hivatalos levélben, hogy január 2. és január 31. között állásidőn leszünk. Azaz: alapfizetésünket kapjuk, műszakunk idején otthon kell lennünk, elérhetően, mivel azonnali hatállyal berendelhetnek minket. Ennek a berendelésnek valószínűleg mi örülnénk a legjobban, de kevés az esély erre. Január elsejétől már gázt sem rendeltek az üzem működtetéséhez, az irodaépületben alakítottak ki öltözőket, mivel oda elektromos hőközpontot szereltek fel. December 3-án hengereltünk utoljára, nem értjük, miért húzzák-halasztják a döntés közzétételét, hiszen a cégvezető a december 19-i munkásgyűlésen kimondta: a Lőrinci Hengerművet bezárják!
Talán valami háttéralku készülődik?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!