Hírek

2015.02.09. 18:30

Vasmű: megkezdődtek a tárgyalások

Dunaújváros - Megkezdődtek az idei bér- és szociális tárgyalások. Az év elejétől újra fizetik a kedvezményeket.

Pekarek János

Megkezdődtek az idei bértárgyalások az ISD Dunaferr Zrt-nél. Mivel az érvényben lévő Kollektív Szerződés szerint minden esztendőben február 15-ig kell megegyezésre jutniuk az érdekvédőknek és a cégvezetésnek, ezért a két szakszervezet: a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet kezdeményezte a tárgyalások megkezdését.

A cégvezetés egyetértett a kezdeményezéssel, és február 2-ra összehívta a tárgyaló delegációkat.

A tárgyalássorozat csütörtökön folytatódik. A felek várhatóan meghosszabbítják a határidőt február végéig. Az egyeztetés tétje a szociális juttatások megújítása és az idei béremelések mértéke. Januártól fizetik már a vasműben a korábban karácsonyi bérnek nevezett egyhavi juttatások alapbéresített összegét. A 2014. év végén tető alá hozott megállapodás értelmében (összetett számítások alapján) mindenkinek, aki korábban részesült karácsonyi bérben, tizenkét havi részletben fizetik ki ezt. Mivel működni kezdett az I. kohó, az ehhez kötött megállapodások értelmében szintén januártól folyósítják a korábban felfüggesztett juttatásokat, így a nyugdíjasok törzsgárdakötvényét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!