Hírek

2012.11.20. 18:54

Vasmű - Tárgyalási határidő: szerda délelőtt tíz óra!

Dunaújváros - Még kedden sem állapodott meg a cégvezetés és az érdekvédők két szervezete az idei vasműs béremelésről. Szerdán délelőtt tízig még van idő.

Pekarek János

Nem sikerült megegyezésre jutniuk  ma sem az ISD Dunaferr Zrt. vezetőinek, valamint a bértárgyalásokban érintett két érdekvédelmi szervezet, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a Dunaferr Ifjúsági Szervezet képviselőinek.

A hétfői megállapodás szerint huszonnégy órával elhalasztották a Vasas által kitűzött, háromnapos sztrájk kezdetét. A munkabeszüntetés az eredeti tervek szerint kedden tizenhárom órakor kezdődött volna. A halasztás tehát szerdán délután egy óráig érvényes: ha addig nem lesz megállapodás, megkezdődik a sztrájk. Pontosabban...

Mucsi Zoltán,  a munkabeszüntetést kilátásba helyező Vasas szakszervezet helyi elnöke lapunknak azt mondta délután, hogy délelőtt tízig várnak a vállalatvezetés bólintására, mivel úgy gondolják, hogy egy akkora cégnél, mint a vasmű, szükség van legalább három órára a sztrájk lefújásához.  
-Van javaslat a tárgyalóasztalon, méghozzá olyan javaslat, amit mi is el tudunk fogadni! - jegyezte meg a szakszervezeti vezető, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna.

A Dunaferr-nél február óta tart a huzavona az idei bérfejlesztésről  - amelyet a kormány által az év elején még 4,2 százalékosra előrejelzett infláció mértékével megegyezőnek terveztek. A drágulás a nyáron meghaladta a 6 százalékot  ám a vasműben eddig csak az előrejelzett mérték felét, 2,1 százalékot fizettek ki. A vita a 13. és 14. havi bérek ösztönző bérrendszerré alakításán, ennek az anyagi forrásán zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!