Hírek

2014.04.23. 14:05

Vasmű: a kiszervezések folytatódnak

Dunaújváros - A szó szoros értelmében vett elbocsátás most nem folyik a vasműben: a kiszervezések bonyolódnak.

Pekarek János

Információink szerint több úgynevezett kiszervezést leállítottak a vasműben, mások vontatottan haladnak, vagy éppen visszavették azokat a külső vállalkozótól.

Értesüléseink szerint a vállalati tűzoltóság, az informatika kiszervezése az, ami nem a várt ütemben zajlik, a takarítást pedig (szólnak forrásaink) visszavette volna a cégvezetés az eddig megbízott vállalkozótól a rossz hatékonyságú munka miatt.

Ám az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője, dr. Mezőközy András ezt nem erősítette meg.

A hozzánk a gyárból eljutott hírek szerint több helyen is lelassult az úgynevezett kiszervezések folyamata. Eszerint a vállalati tűzoltóság külső vállalkozóhoz szervezése már tavaly is szóba került – ám mindmáig nem született az ügyben döntés. A cég informatikai hálózatának kiszervezését leállították, a takarítást pedig, amelyben alvállalkozók egész láncolata kapott szerepet forrásaink szerint, visszavette a vasmű. Más téma, de kapcsolódik a kiszervezésekhez is, hogy az érdekvédők mellőzve érzik magukat: a sajtóból értesültek a kohófelújítás fővállalkozói szerződésének aláírásáról. Dr. Mezőközy András szóvivő kérdéseinkre nem erősítette meg ezeket a híreket.

– A normál üzletmenet szerint mennek a dolgok, megtettük a megfelelő lépéseket a kiszervezésekre a tűzoltóságnál is, a jogszabályok betartásával – mondta a szóvivő. – A takarítást eleve nem a vasmű végezte, hanem korábban is külső vállalkozásnál volt. Üzleti lehetőségeket vizsgálunk, például az informatikánál is: ezek állását azonban nem tudom kommentálni. Ezek a lépések akkor válnak hivatalossá, amikor megkezdjük az egyeztetéseket az érdekvédelmi vezetőkkel. Akikkel egyébként értékelésünk szerint korrekt, jó viszonyban vagyunk, kapcsolataink rendezettek, nincs semmilyen jogvita közöttünk. Az aláírás üzleti lépés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!