Hírek

2013.05.31. 11:04

Vasműs közgyűlés Dunaújvárosban!

Dunaújváros - Június 14-én délelőtt tíz órára hívta össze az ISD Dunaferr Zrt. éves közgyűlését Dunaújvárosba Andrej Sapelin, a cég igazgatóságának elnöke, tudta meg lapunk.

Pekarek János

A magyar törvények szerint a múlt évi mérlegbeszámolót és az idei üzleti tervet május 31-ig kell elfogadni. Az üzleti tervből ki lehet deríteni, mi lesz a sorsa az idén január 20-án leállított és újjáépítésre váró I. kohónak. Úgy tudjuk, hogy június 4-én összeül az ISD Dunaferr Zrt. felügyelő bizottsága is.

Ha az első kohót nem építik újjá, akkor várhatóan ez lesz a sorsa a másiknak is -ezzel pedig feleslegessé válik az alapanyaggyártó  technológia többi része, a konverter, a folyamatos acélöntőmű, sőt, az előkészítő üzemek jó része is, mint a kokszoló, a tömörítő. Ez esetben további járulékos döntéseket is kell hozni, mivel az alapanyaggyártás leállításával akár 3-4 ezer ember is elveszítheti állását.

Vagyis: a vasmű nagymértékű létszámcsökkentése első körben is legalább tízezer embert érint a városban és környékén, a közelebbi-távolabbi beszállítókat, alkalmazottaikat és azok családtagjait  is számítva ez a szám akár a százezret is elérheti. Ezért jó hír, hogy az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának elnöke, Andrej Sapelin 2013. június 14-én 10 órára, Dunaújvárosba összehívta a cég közgyűlését. Ez előtt, június 4-én pedig a részvénytársaság felügyelő bizottsága ülésezik majd, tudtuk meg Mucsi Zoltántól, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökétől, aki szintén kapott meghívót: a Vasas is rendelkezik néhány részvénnyel.

Címkék#vasmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!