Hírek

2013.09.03. 16:53

Vasműs várakozások

Dunaújváros – Közleményekre vár mindenki a vasművel kapcsolatban – úgy tudjuk, ezek napokon belül megérkeznek.

Pekarek János

A napokban döntés várható az ISD Dunaferr Zrt. és a kormány között tervezett, a vasműben való állami résztulajdon-vásárlásról szóló tárgyalások megkezdéséről – legalábbis ezt a következtetést vontuk le kedden szerzett információinkból. Dr. Mezőközy András, a Dunaferr szóvivője ugyanis kérdésünkre: hogyan áll a tárgyalások előkészítése, azt válaszolta, hogy hamarosan közleményben tájékoztatják a közvéleményt az ügyben.

A szóvivő ugyancsak közleményt ígért egy másik tárgyalássorozattal kapcsolatban is. A vasmű vezetése és a központi üzemi tanács tisztségviselői ugyanis a gyárban már bejelentett elbocsátásokkal kapcsolatban kényszerülnek egyeztetésekre. Ezt a törvény írja elő. Az üzemi tanács szerint célszerűbb lenne a létszámleépítést a már korábban bejelentett új szervezeti életbeléptetése után megkezdeni, valamint lassabban, mintegy kéthetes csúsztatással lebonyolítani. Utóbbi vélemény a törvények másfajta értelmezéséből következik az üzemi tanács állásfoglalása szerint.

Az elbocsátásokról annyit tudni, hogy többnyire, de nem kizárólag adminisztratív állományú embereket érint.  A kormány még a tárgyalások megkezdése előtt kérte, hogy a visszavásárlási egyeztetések lezárásáig függesszék fel az elbocsátásokat. Tudtunkkal eddig még senkit sem neveztek meg a vasműben, mint az elbocsátandók közé tartozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!