Hírek

2014.01.20. 13:45

Dunaújvárosi Egyesített Kórus: vastaps New York-ban

Dunaújváros - Hétfő hajnalban a világ talán legtekintélyesebb hangversenytermében lépett fel a Dunaújvárosi Egyesített Kórus.

Szabó Szabolcs

A New York-i turné első állomásán, ottani idő szerint Január 19-én este a 82. utcai Magyar Házban a Magyar Kultúra Napja tiszteletére adott koncertet a Dunaújvárosi Vegyeskar, főként magyar zeneszerzők remekeit megszólaltatva
(Fotó: Beregi Endre)

Január 19-én este New York-ban, a földkerekség egyik legjelentősebb színpadán, a Carnegie Hall Isaac Stern Auditóriumának Avery Fisher Halljában lépett fel a Dunaújvárosi Egyesített Kórus.

A dunaújvárosi kórustársadalom hetvenhárom énekese a nemzetközi hírű Karl Jenkins hetvenedik születésnapjára rendezett hangversenyen lépett fel, egy kétszáznyolcvan fős nemzetközi kórusválogatott tagjaként. A magyar idő szerint ma hajnalban rendezett koncert nem csak Dunaújváros kulturális életében kiemelt jelentősségű, hanem Magyarország számára is. Ugyanis, ilyen nagy számú magyar kórus még nem képviselte hazánkat, a Carnegie Hall-ban, ahol felcsendült Arany A walesi bárdok című balladája is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!