Hírek

2016.04.22. 13:35

Véget ért a dunaferresek hete

Dunaújváros - A DSZC Dunaferr Szakközép- és Szakiskolája ezen a héten tartotta iskolai hetét. A zárónapon a sport és a kikapcsolódás volt a csapásirány.

Balla Tibor

Sokéves hagyomány a Dunaferr iskola életében, hogy egy teljes hetet szentelnek a diákok szórakoztatására, kikapcsolódásra, és egy kevéske szakmára. Az is bevett szokás már, hogy erre a tavasz végi időszakot jelölik ki, ami kedvez a szabadtéri programoknak. Idén is kegyes volt az időjárás a szórakozni vágyó diákokkal, különösen pénteken, a záró napon.

Mint Fábos Zsolt, az iskola szóvivője elmondta, a Dunaferr-hét utolsó két napja tanításmentes volt. Már hétfőn táncházat rendeztek, volt divatsarok, fotózás, dekázóverseny, leg-leg-leg , pingpong és kézlenyomat-készítés is. Kötélhúzó versenyt két helyszínen és alkalommal is rendeztek. Csütörtökön szakmai napot tartottak a diákok számára, amikor számtalan helyen tettek látogatást a vasmű nagyon sok cégénél, a papírgyárban, a Ferrobetonnál, de az iskolában is voltak szakmai jellegű foglalkozások. Az utolsó nap a DÖK nap, amit a diákok szerveznek, ők állítják össze a programot. A központ és a tagintézmény ilyenkor két külön helyszínen tölti a napot. A tagiskolások a Duna-parton sütnek, főznek, sportolnak, a központ hallgatói pedig saját birodalmukban, az iskolában teszik ugyanezt a DÖK és a Dunaújvárosi Diáksport Egyesület támogatásával.

Tegnap az a ritka alkalom nyílt, amikor a diák és oktatója közelebb tudott kerülni egymáshoz. A tanár is beállt krumplit pucolni, fát hasogatni, ami merőben más helyzetet teremt, mint a mindennapokban megszokott. A kosárlabda, a foci már megszokott ilyenkor az elemi erővel bömbölő zene mellett. Volt, aki húst sütött, a bográcsban a virslis paprikáskrumpli éppúgy előfordult, mint a marhapörkölt, vagy a csilisbab.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!