Hírek

2013.02.05. 16:48

Végül a fideszesek ajánlották fel a pénzt

Dunaújváros - Végül is nem kölcsönből, hanem a Fidesz-frakció és a kormánymegbízott adományával oldódik meg a Barsi utcaiak fűtésgondja.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester borítékban adta át az összegyűjtött pénzt Dékány István közös képviselőnek. Az előtérben  két lakó, Samu Péter és Tóth Mariann, valamint Hingyi László képviselő

A közgyűlés több mint hatszázezer forint kölcsönt szavazott meg a fűtés nélkül maradt Barsi Dénes utca 1. d,e társasház lakóinak, hogy az E.ON minél előbb visszakapcsolja a gázszolgáltatást. A döntés jogilag és emberileg támadhatatlan. A lakók  mégsem tudtak élni ezzel az önzetlen, nagylelkű lehetőséggel  a társasházi törvény bizonyos passzusa akadályozta őket ebben. Az épületben több lakás üresen áll, ezek tulajdonosai távol maradtak a társasházi közgyűlésről, amikor  dönteni kellett (volna) arról, hogy elfogadják az önkormányzat  által felkínált kölcsönt  viszont  nem volt meg a kétharmados többség, ezért le kellett mondaniuk  a pénzről. De  ismét segítő kezek nyúltak feléjük...Cserna Gábor polgármester tegnap a tárgyalójában tartott sajtótájékoztatón idézte fel az előzményeket. Elmondta: a Barsi utcai társasházban lakó volt tanítványa, Samu Péter  aki részt vett a keddi tájékoztatón is hívta fel másfél héttel ezelőtt és kért segítséget.  Hingyi László képviselővel és Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel azonnal elkezdték keresni a megoldási lehetőségeket. Szepesi Attila megköszönte az E.ON részéről   Jamniczky Zsolt gyors intézkedését. A  cég ugyanis nem várt    a hátralék kiegyenlítéséig   múlt csütörtökön visszakapcsolták a gázt  a Barsiban.

-  Segíteni szerettük volna az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévőknek -  hangsúlyozta Cserna Gábor. A társasházi törvény közbeszólt, ám a segítő szándék ezt az akadályt is legyőzte: a közgyűlés Fidesz-frakciójának tagjai és dr. Dorkota Lajos összeadták a tartozás rendezéséhez szükséges pénzt, amit a polgármester borítékban nyújtott át Dékány Istvánnak kedden. A közös képviselő a lakók nevében is köszönte az értékes segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!