Hírek

2017.05.05. 19:10

Végzős búcsú - Hétfőtől az érettségikre koncentrálnak

Pénteken hat dunaújvárosi középfokú oktatási intézmény végzősei búcsúztak eliskolájuktól, tanáraiktól.

DH-információ

A viharos időjárás alaposan átterveztette az előre szabott ballagási programot, az intézmények többsége a korábban tervezett kültéri ünnepség helyett az adott középiskola falain belül búcsúztatta végzős diákjait, akikre hétfőtől már az érettségi pontszerző erőpróbái várnak.

A két telephelyen működő Dunaújvárosi SZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Villamos Tagozatán négy osztály 92 diákját, a Vasmű téren található központi iskolában pedig 11 osztály 155 végzősét köszöntötték pénteken délután.

A Pannon Oktatási Központban (POK) 30 ballagó búcsúzott iskolájától. Borgulya Zoltán igazgató az alábbi gondolatokkal köszöntötte a végzősöket:

"Ma, ezen ünnepélyes alkalommal nem csak az érettségi, de a sok-sok változás, illetve új feladatok kapujában is álltok. Tehát ez útelágazás is egyben, hiszen nem együtt lépünk ki ezen a kapun, bármennyire is kedves volna ez mindannyiunk számára. Valami új fejezet indul el az életetekben, amelynek sikerét a közeljövőben egy utolsó erőfeszítéssel, koncentrációval alapozhatjátok meg. A Széchenyi István Gimnáziumban Balogh Lili, 12/e osztályos tanuló a végzős diákok nevében mondta el búcsúgondolait, Garamszeginé Szűcs Ildikó tanárnő pedig a 12. évfolyamok osztályfőnökeinek nevében szólt az ünnepelt végzős diákokhoz: A tisztességes életnek négy elemét ajánlom figyelmetekbe, amely az okosság, az igazságosság, a lelki erősség és a mértékletesség. Kívánom, hogy ezek mind kísérjenek benneteket az előttetek álló úton!"

Egy örökké emlékezetes napon - pozitív megerősítéseket kaptak a ballagók a POK ünnepén Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három végzős osztálytól búcsúzott pénteken délután. A ballagás az intézmény termeiben zajlott, a diákok műsora után Pocsainé Varga Veronika igazgató búcsúzott a végzősöktől.

A DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája 9 osztály tanulóitól búcsúzott, tudtuk meg Kolics Gábor igazgatótól. A hagyományos köszöntők után a végzősök szalagot kötöttek az iskola zászlajára, és egy-egy idézetet rejtettek el luftballonokban.

A DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 5 osztály 110 tanulójától búcsúzott. az egyetem A épületének folyosóján. Négy Bánki-plakettet is átadtak az ünnepségen, amelyen a Bánki kórusa is fellépett, mondta Schön Beatrix igazgató.

A Rosti Pál Gimnázium, Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola 4 végzős osztályt búcsúztatott pénteken. Közülük az egyik felnőtt tanulók osztálya volt: ők nappali rendszerű felnőttképzés keretében végezték el a gimnáziumot, közölte Rajnai István igazgató. A ballagást az iskolai hangstúdió közvetítette a termekbe.



 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!