Hírek

2013.12.10. 17:35

Vélemények a környezeti értékelésről

Dunaújváros - A területfejlesztési koncepciót hamarosan elfogadja a megyei önkormányzat, majd készül a program.

Tribolt Lajos

A Fejér Megyei Területfejlesztési Koncepció Stratégiai Környezeti Vizsgálat Környezeti Értékelésének egyeztetési fórumát tartották kedden délelőtt a Megyeháza címertermében. A szervező megyei önkormányzat és a Széchenyi Programiroda meghívására a megyei környezetvédelmi hatóságok, a Népegészségügyi Szakszolgálat, a Nemzeti Park, a civil és környezetvédelmi szervezetek képviselői vettek részt. Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője köszöntötte a fórum résztvevőit. Elmondta, hogy a Fejér Megyei Területfejlesztési Koncepciót és az ehhez kapcsolódó környezeti értékelést a Lechner Lajos Tudásközpont készítette el. A megyei területfejlesztési koncepciót a közgyűlés fogadja majd el, és ezután tudják elkezdeni a programozás kidolgozását. Kaiser Csaba, a Széchenyi Programiroda megyei koordinátora az iroda munkájáról, feladatairól beszélt. Kígyóssy Gábor, az önkormányzat vezető tervezője elmondta, megtörtént a települési projektek gyűjtése, elkészült a környezeti értékelés is.

A Dunaferr kikötője fejlesztésre vár és polgári kikötő építésére is szükség lenne. Az Unió szorgalmazza a hajózás fejlesztését

A fórum további részében a Lechner Lajos Tudásközpont munkatársai, Vaszócsik Vilja a megyei koncepciót, Sárdi Anna a koncepció környezeti értékelését mutatta be. Szóba került, hogy a dunai közlekedési folyosó fejlesztése jelenthet környezeti veszélyt. A kikötőket a lakott területektől távolabb kellene megépíteni, hiszen közlekedési terhek is jelentkeznek. Az értékelés szerint a barnamezős beruházásokat kellene előtérbe helyezni, hogy ne foglaljanak el termőterületet.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!