Hírek

2017.05.04. 19:50

Véleményükkel együtt várják a polgárokat május 11-én!

Dunaújváros - A településfejlesztési koncepcióval, az integrált településfejlesztési stratégiával, a településrendezési eszközökkel kapcsolatban lakossági fórumot tart Szabó Imre főépítész május 11-én, csütörtökön 15 órától a városháza dísztermében.

Szabó Szabolcs

A lakossági fórumnak három témája lesz: Dunaújváros településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításai. Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyve és településképi rendelete. A Dózsa téren történő rendezési terv módosítás egyeztetési anyaga. (Az egyeztetési anyag és számos további ismertető elérhető a www.dunaujvaros.hu oldalon.)

Dunaújváros településképi arculati kézikönyvének, településképi rendeletének és településrendezési eszközeinek egyeztetési anyagai - ezen alcímen és a nyitóoldalon található linken érhetik el a dunaujvaros.hu oldalon a városlakók a május 11-re meghirdetett lakossági fórum véleményezési dokumentációját. A tavaly novemberben született dokumentáció a Dózsa György tér területén és több kisebb egyéb módosítást is tartalmaz.

Szabó Imre főépítész ismerteti majd a terveket Fotó: Ady Géza

A mindenki számára elérhető dokumentum és a hozzá kapcsolódó tervek részletesen bemutatják, milyen munkálatokat is tervez az adott területen/területeken az önkormányzat. A város főépítésze, Szabó Imre a településfejlesztési koncepcióval, az integrált településfejlesztési stratégiával, a településrendezési eszközökkel kapcsolatban lakossági fóruma tehát jövő héten csütörtökön 15 órakor kezdődik majd a Városháza dísztermében. A következő témák lesznek napirenden a fórumon:

1. Dunaújváros településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításairól a 6-os főúttól nyugatra található Mk övezetben található telkeken és a 2624/1 hrsz.-ú ingatlanon, 2., Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyvéről és településképi rendeletről, és 3. pontban Dózsa György téren történő rendezési terv módosítás egyeztetési anyagáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!