Hírek

2017.07.21. 18:00

A vöröskereszt nyári kampányt indított - szükség van a segítségre

A nyaralások, nyári szabadságolások miatt nagyon fontos, hogy most olyanok is elmenjenek vért adni, akik máskor nem tulajdonítanak jelentőséget az ilyen fajta segítségnek.

Körmendi Erzsébet

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért az országban, nyáron azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

Feth Katalin (j), a vöröskereszt területi vezetője is rendszeresen nyújtja a karját, mert fontosnak tartja a véradást

Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. A nyár mindannyiunk számára a feltöltődésről szól, de vannak olyan közügyek, amelyek a kikapcsolódás idején sem szorulhatnak háttérbe, éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat idén közös véradókampányt indított "Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!" címmel.

Dunaújvárosban két véradási alkalom lesz ebben a hónapban, mindkettő a központi vérellátóban (a Vasmű út 10. alatt), ahol a szakemberek július 25-én, kedden és 27-én, csütörtökön 8 és 10 óra között várják az önkénteseket.

Fotó: Amatőr felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!