Hírek

2013.08.08. 22:00

Vérre van szükség!

Dunaújváros - Vészesen apadnak a vérkészletek, mert sok a baleset, többet használnak fel a kórházak, mint máskor, viszont a nyári szabadság miatt kevesebb a véradó.

Körmendi Erzsébet

Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi vezetője ezúttal nyomatékosan és szépen kér mindenkit: adjanak vért, ha tehetik, mert elképzelhető, hogy ezzel a rövid időt igénylő és csekély kellemetlenséggel járó gesztussal megmenthetik egy embertársukat.

A kórházi beavatkozásoknál nagy szükség van a vérkészítményekre. Soha ne forduljon elő olyan helyet, hogy az orvosoknak vérhiány miatt kelljen lemondaniuk egy baleset sérültjének az életét! Feth Katalin felhívja a figyelmet arra, hogy a következő véradási lehetőség augusztus 15-én, jövő héten csütörtökön lesz az OBI-ban. Munkaidő utáni lehetőség, délután három órától este hatig várják az önkénteseket. Kéri: minél többen menjenek el, és segítsenek a vérkészítményre szoruló, bajba jutottakon. Győrfi Éva a következő, nyomós érveket sorakoztatja fel a véradás mellett:

- Az egyetemi évek óta rendszeres véradó voltam, de más egészséges emberhez hasonlóan én sem hittem, hogy valaha is a zacskó másik oldalára kerülök. harminc évesen azonban rákos megbetegedésem miatt óriásműtéteken kellett átesnem. A vér hiányáért akkor az életemmel fizethettem volna. Azóta bár én magam egyelőre vért nem adhatok minden lehetséges módon támogatom a véradó tevékenységet, mert tudom, hogy egy emberélet ára néha éppen csak kétszer félóra. De ezt az egyébként nevetségesen alacsony árat kizárólag az egészséges, véradáson megjelenő emberek tudták megfizetni az életemért. A mai napig hálás vagyok azért a kétszer félóráért, amelyet valakik éppen értem áldoztak.

- Hét éve állandó véradó és önkéntes segítő vagyok. Nemcsak év végén, hanem mindig gyűjtöm a rászorulóknak a bútort, ruhát. Szervezem a véradásokat, a hőségben is a város több pontjára tettem ki plakátot a jövő csütörtöki OBI-s véradási napról, mert nagyon fontos, hogy sokan elmenjenek. Tényleg életet menthetnek! nyomatékosítja a kérést Herbert Ildikó, a Vöröskereszt önkéntese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!