Hírek

2013.07.24. 20:08

Versbarátság a Petőfi Ligetben

Dunaújváros – Igazi újvárosi kiadással jelentkezett szerdán este a búcsúzó Líra Pavilon. Ki tud többet a városról – versben...

Szabó Szabolcs

Átkarollak városom címmel jelentkezett verses, Viadanával bélelt előadással a szerda este búcsú Líra Pavilon. A Petőfi Művészeti Liget keretein belül jelentkező irodalmi estek záró fejezete a helyi alkotók műveit gyűjtötte csokorba, megtoldva néhány szintén helyi zeneszerző alkotásával.


A műsorközlőbe foglaltak szerint a pavilon közönsége „dunaújvárosi költők, írók, zenészek, színészek gondolatait hallgathatta a városról, az emberekről, az utcákról, a terekről, a gyárról, a vízpartról, az itt maradtakról és az elmentekről, önmagunkról és talán rólad is!”

Átkarollak városom címmel korábban megjelent egy hanghordozó is, amely a helyi versbarátok remekeit tartalmazta és a szerda esti műsor vázát is ez a gyűjtés adta.

A Bartók színház részéről, a Líra Pavilon már megszokott csapata Polgár Lilla, Farkas Erik, Gasparik Gábor, Csadi Zoltán tolmácsolta a verseket, a „hangos” betéteket pedig a közelmúltban a Salzburgi Dómban fellépő Viadana Kamarakórus szolgáltatta. Lokálpatriótáknak, azaz számunkra fontos volt ez az este, köszönet érte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!